بررسی تنوع ژنتیکی نمونه های آلوی وحشی و تجاری با استفاده از مارکر مولکولی SSR
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1029
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی د
دانشیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
جهت ارزیابی تنوع ژنتیکی و مشخص نمودن روابط ژنتیکی بین ژنوتیپهای آلوی ایران (رامسر، کرج و مشهد ) و ژنوتیپ - های تجاری موجود در مرکز تحقیقات گروه علوم باغبانی دانشگاه تهران و همچنین نمونه میروبالان از 8 نشانگر ریزماهواره استفاده شد. این نشانگرها تعداد 68 آلل در ژنوتیپهای مورد بررسی تولید کردند . مکان های ریزماهواره UDA-005 و UDP98410 با 12 آلل بیشترین و مکان ریزماهواره CPSCT026 با 4 آلل کمترین تعداد آلل را تولید کردند . میانگین هتروزیگوتی مورد انتظار در بین مکانها 0/73 بود که از 0/58 در ASSR71 تا 0/86 در مکان ریزماهواره UDA-005 متفاوت بود. میانگین هتروزیگوتی مشاهده شده 0/49 بود که از 0/34 در UDP98410 تا 0/71 در مکان ASSR72 متغیر بود. برای گروهبندی نمونهها از روش تجزیه خوشهای بر اساس ضریب تشابه SMC استفاده گردیده و دندروگرام روش تجزیه خوشهای UPGMA رسم گردید. گروهبندی ژنوتیپها با مناطق جغرافیایی مطابقت نداشت به طوریکه آلوهای مناطق متفاوت در گروههای ژنتیکی مجاور هم قرار گرفتند. کمترین تشابه ژنتیکی (0/506) و بیشترین آن (0/92) و متوسط نشابه بین کل ژنوتیپ ها 0/77 بود که با متوسط تشابه گزارشات قبلی در ژنوتیپهای مشابه با استفاده از نشانگر RAPD (0/71) مطابقت نشان داد.کلیدواژه ها
تنوع ژنتیکی، آلوچه، پایه، میروبالانمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.