تجزیه روابط ژنتیکی برخی از ارقام مرکبات با استفاده از نشانگر PCR-RFLP
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 845
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات مرکبات کشور
دانشجوی کارشناسی ارشد و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
عضوهیات علمی دانشگاه گیلان
چکیده
در خانواده مرکبات تاریخچه طولانی کشت، پراکنش وسیع در دنیا، هم باروری بین گونه ها، دورگ گیری های جنسی و جهش های فراوان باعث شده که ارقام متنوعی از مرکبات در جهان وجود داشته باشد . شناخت روابط فیلوژنتیکی و تنوع ژنتیکی در مرکبات به منظور تعیین روابط ژنتیکی، شناسایی ژرم پلاسم، ثبت ارقام جدید و جلوگیری از فرسایش ژنتیکی دارای اهمیت قابل توجهی است. بسیاری از نمونه های مرکبات در کلکسیون های مرکبات ایران وجود دارند که بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی آنها شناسایی و طبقه بندی شده اند. نشانگرهای مولکولی به روابط بین آنها با ارقام شناخته شده کمک می کنند. در این مطالعه، 89 نمونه که شامل 74 تیپ ناشناخته و 15 رقم شناخته شده (شاهد ) از مجموعه درختان مرکبات موجود کلکسیون ایستگاه تحقیقات مرکبات کترا (تنکابن) انتخاب شدند و به کمک نشانگر مولکولی PCR-RFLP که در مطالعات سایر محققین چندشکلی مناسبی نشان داده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند . با استفاده از نشانگر PCR-RFLP الگوی مناسب و قابل امتیازدهی برای 89 مورفوتیپ فراهم شد. بر اساس تجزیه خوشه ای به روش نزدیکترین همسایه و با ضریب تشابه جاکارد، مورفوتیپ های مورد بررسی به چهار گروه اصلی طبقه بندی شدند که از آنها می توان جهت تعیین روابط ژنتیکی استفاده نمود.کلیدواژه ها
مرکبات، تنوع ژنتیکی، ژرم پلاسم، PCR-RFLPمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.