شناسائی آللهای ناسازگاری در زردآلو بر مبنای پروتئینهای اف-باکس (F-box)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1008
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم قره شیخ بیات

محقق و عضو هیئت علمی بخش تحقیقات باغبانی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه ن

لوکا دندینی

محقق تمام گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه بولونیا، آیتالیا

سیلویرو سانساوینی

استاد تمام گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه بولونیا، آیتالیا

چکیده

روشهای متعددی برای شناسائی آللهای خودناسازگاری در درختان میوه وجود دارند. یکی از این روشها انجام آزمایشهای واکنشهای زنجیره ای پلیمراز است که طی آن می توان با استفاده از DNA هر کدام از ارقام و کاربرد آغازگرهای عمومی و اختصاصی اقدام به انتخاب قطعاتی از جایگاه ژنی مرتبط با خود(نا)سازگاری (S-locus) کرده و با الکتروفورز محصولات به دست آمده و مراجعه به الگوهای منتشر شده، آللهای S را شناسائی کرد و به این ترتیب ژنوتیپ ارقام درختان مورد نظر مشخص خواهد گردید. با توجه به اینکه دو ژن کاملا پیوسته در جایگاه ژنی یاد شده یکی به نام S-Rnase (مسئول شناسائی مادگی) و دیگری SFB (مسئول شناسائی دانه گرده) در کنترل این صفت نقش دارند، امکان استفاده از هر کدام از این دو در S-genotyping درختان میوه وجود دارد. با اینحال به نظر می رسد آللهای ژن SFB دارای پلی مورفیسم کافی در اندازه محصولات پی.سی.آرنیستند و به این ترتیب امکان تفکیک آنها به کمک الکتروفورز رایج دشو ار است . تکنیک Single Strand Conformation Polymorphism(SSCP) با توجه با اینکه باعث تفکیک باندها بر اساس تفاوت سرعت حرکت آنها در ژل متناسب با توالی نوکلئوتیدی آنها می گرد این مزیت را دارد که چند شکلی موجود را برای انتخاب قطعات مناسب برای انجام کلونینگ ومتعاقب آن آزمایشهای توالی یابی فراهم می کند . در تحقیق حاضر که به منظور S-genotyping تعداد 22 رقم زردآلو انجام شد، کارآئی تکنیک یاد شده برای اولین بار در این موضوع تجربه شده است.

کلیدواژه ها

زردآلو، خودناسازگاری، S-locus ،SFB

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.