بررسی پیوستگی بین نشانگرهای مولکولی AFLP و SAMPL با ترکیبات اصلی اسانس در گیاه دارویی مرزنجوش Origanum vulgare
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 644
نویسندگان
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا ،آزاد
چکیده
مرزنجوش Origanum vulgare L. یک گیاه معطر، ادویه ای و دارویی از خانواده نعناع Lamiaceae می باشد که به علت دارا بودن خواص ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی ، در صنایع غذایی و دارویی کاربرد فراوان دارد. امروزه مشخص شده است که استفاده از نشانگر های مولکولی DNA مبتنی بر PCR به دلیل متاثر نبودن آنها از شرایط محیط رویش ، سن و اندام گیاه، روش مطمئنی جهت مطالعات ژنتیکی و اصلاحی می باشد. در مطالعه پیش رو تعداد چهل و دو مرزنجوش ثبت شده در ژرم پلاسم اروپا واقع در گترزلبن کشور آلمان با استفاده از دو نشانگر مولکولی SAMPL و AFLP مورد بررسی قرارگرفت. تعداد سه آغازگر برای هرکدام از این نشانگر ها جهت پیمایش ژنوم انتخاب شد. همچنین اسانس تمام گیاهان استخراج و مورد آنالیز قرار گرفت. در مجموع 477 باند چندشکل شامل 214AFLP و 263SAMPL یافت شد . با استفاده از آنالیز GC-MS اسانس ها مجموعا 18 ماده اصلی شناسایی شد که در اکثر اسانس ها کاواکرول و تیمول مواد غالب اسانس بودند. به منظور بررسی وجود پیوستگی بین نشانگر های مولکولی و ترکیبات اصلی اسانس از نرم افزار TASSEL با 5 مدل آماری رگرسیون ( 3 مدل خطی عمومی و 2 مدل خطی ترکیبی ) استفاده شد. نتایج نشان داد که از میان تمام 477 نشانگر مولکولی بررسی شده 3AFLP و 4SAMPL با کارواکرول و تیمول موجود در اسانس مرزنجوش پیوستگی دارند. یافته های این پژوهش می تواند در اصلاح به روش انتخاب هدایت شده با مارکر های مولکولی برای گیاهان دارویی خانواده نعناع کاربرد داشته باشد.کلیدواژه ها
پیوستگی، مرزنجوش، نشانگر مولکولی، اسانس، AFLP ،SAMPLمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.