انتقال ژن به روش نانوتکنولوژی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI07_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1599
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی د
دانشیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
دستکاری ژنتیکی گیاهان توسط اصلاحگران گیاهی طی چندین سال با موفقیت انجام شده است. تکنولوژی DNA نوترکیب به مهندسان ژنتیک گیاهی این اجازه را داده است که ژنهای خاص را شناسایی و کلون کنند. اهمیت تکنولوژی انتقال ژن به دلیل مقاومت علیه ویروسها، حشرات و بیماری های باکتریایی، مقاومت در برابر خشکی، بهبود کیفیت غذایی، ایجاد رشد گیاه در فصول گوناگون است . در حال حاضر روش های موجود برای دستکاری ژنتیکی سلول های گیاهی شامل وارد کردن ژن جدید بوسیله ویروس،اگروباکتریوم، تیمارهای شیمیایی (پلی اتیلن گلیگول) پروتوپلاست جدا شده، روش های فیزیکی شامل الکتروپوریشن پروتوپلاست و بافت و ریز تزریق است .وکتورهای نانوذرات برای دلیوری پلی نوکلئوتیدها استفاده می شود که شامل نانوذرات پلی مری (پلی لاکتید کو گلیکولید (PLGA) و پلی لاکتیک اسید )، پلیمرهای کا تیونی(پلی اتیلن ایمین (PEI) ، پلی متاکریلات ها، پلی L لیزین (PLL)، پلی بتاآمینو استرها)، چیتوزان ها، لیپوزوم های کاتیونی، نانوذرات طلا، نانوذرات مغناطیسیمی باشد. کاربردهای دیگر نانوذرات در کشاورزی شامل سامانه های انتقال و آزادسازی هوشمند (سموم یا مواد غذایی)، جداسازی زیستی، انتقال سلولهای گیاهی محافظت شده توسط غشاها به مکان های دیگر، نمونه برداری سریع، حفظ سلامت دامها است.کلیدواژه ها
دستکاری ژنتیکی، نانوذرات، ژنمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.