نقش کرم های زئونوتیک در ایجاد سرطان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه تخصصی بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان، دوره: 2، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_ZOON-2-4_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 314
نویسندگان
چکیده
عفونت کرم انگلی در سراسر جهان بسیار قابل توجه است، بنابراین در حال حاضر میلیون ها نفر در سراسر جهان آلوده یا در معرض عفونت کرم انگلی هستند. اثبات سرطان زایی انگل ها به دلیل چرخه زندگی پیچیده و دوره نهفته بدون علامت آنها دشوار است. این مطالعه به نقش عفونت های کرم های زئونوزی در سرطان زایی می پردازد. هم عفونت های انگلی و هم سرطان دارای تاریخچه های طبیعی پیچیده و دوره های نهفته طولانی هستند که در طی آن عوامل برون زا و درون زا متعددی برای مبهم کردن علیت عمل می کنند. اگرچه تنها سه کرم شیستوزوما هماتوبیوم، اوپیستورکیس ویورینی و کلونورکیس سینسیس، به طور قطع برای انسان سرطان زا هستند، اما سایر انگل ها در تسهیل تبدیل بدخیم نقش دارند. سرطان ناشی از هلمینت از طریق مکانیسم هایی ایجاد می شود که شامل تعدیل التهاب مزمن سیستم ایمنی میزبان، مهار ارتباطات درون سلولی، اختلال در مسیرهای تکثیر- ضد تکثیر، القای بی ثباتی ژنومی و تحریک بدخیم می شود. به هرحال، اطلاعات موجود حاکی از سرطان زا بودن این کرم ها است، اما علت اصلی و ارتباط کرم ها با سرطان هنوز ناشناخته است.کلیدواژه ها
Carcinogenesis, worms, infection, سرطان زایی, کرم ها, عفونتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.