ارزیابی درخت زیتون تلخ در فضای سبز شهر کرج

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات جغرافیا، عمران و مدیریت شهری، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GEO-8-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 88
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده طوافی

دکتری تخصصی علوم مراتع، سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج

رمضانعلی پوررستمی

دکتری تخصصی جنگل، سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج

مهدی زهدی

دکتری تخصصی علوم مراتع، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور

رضا موسوی فرد

دانشجوی دکتری منابع طبیعی، سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج

فاطمه محمد بیگی

کارشناس ارشد حشره شناسی، معاونت محیط زیست و خدمات شهری

سمیرا حیدری

دکتری حشره شناسی، سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج

چکیده

زیتون تلخ با نام علمی Melia azedarach یکی از درختان غیربومی و سریع الرشد است که با توجه به مقاوم بودن به شرایط متفاوت اکولوژیک در فضای سبز شهری برخی کلان شهرها از جمله کرج وارد شده است. از آنجایی که کاشت گیاهان غیربومی با توجه به ویژگی های منحصر به فرد هر گیاه و شرایط اکولوژیکی منطقه دارای معایب و مزایایی می باشد و به منظور تامین شرایط مناسب برای رشد گیاه و ایجاد چشم انداز زیبا و مناسب آن در فضای سبز شهری توجه به کلیه عوامل تاثیرگذار بر سلامت گیاه به عنوان بخش زنده کالبد شهری ضروری است، در این تحقیق سعی شده است با بررسی منابع موجود و مطالعات میدانی در سطح شهر کرج و با توجه به خزان زودرس این گیاه در سال جاری در سطح شهر که قبلا مشاهده نگردیده بود، به ارزیابی شرایط درخت زیتون تلخ در فضای سبز شهر کرج پرداخته شود. بدین منظور محل های کاشت زیتون تلخ در سطح شهر مورد بررسی قرار گرفت و پارامترهایی همچون محل کاشت، سال کاشت، نوع آبیاری، زمان خزان و وضعیت سلامت درخت از جمله داشتن پوسیدگی طوقه مورد بررسی شد. به دلیل آنکه در فضای سبز شهری خاک عموما دستی و تقویت شده با انواع کود می باشد این فاکتور بررسی نشد.نتایج حاصله بیانگر آن است که علی رغم مقاوم بودن زیتون تلخ به آفات در سال جاری کنه ی تار عنکبوتی با توجه به خشکی محیط توانسته باعث خزان زود رس در گیاه گردد. همچنین درصد پایه های گیاهی که دچار خزان گردیده اند در درختان مسن تر، درختان کاشته شده در بلوار ها و رفیوژها و همچنین درختان آبیاری شده به روش تانکری بیشتر بوده است.

کلیدواژه ها

زیتون تلخ، فضای سبز شهری، خزان زودرس، کنه تار عنکبوتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.