آسیب شناسی گرافیک محیطی مرتبط با سالمندان در تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات هنر و فرهنگ، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ARTS-7-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم زادنهال

کارشناسی ارشد ارتباط تصویری دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز

محسن حسن پور

استادیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

مریم لاری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر

چکیده

ازآنجایی که بخشی از جامعه ما را افراد سالمند تشکیل می دهند و آمار جمعیت سالمندان روز به روز بیشتر می شود، برای راحتی و آسایش آن ها در محیط شهری باید راه کارهایی رو در نظر گرفت ولی متاسفانه در جامعه ما به نظر می رسد چنین چیزی وجود ندارد، ازاین رو در تحقیق حاضر محقق قصد دارد معایب و راهکار یا پیشنهادی برای راحتی و آسایش سالمندان ارائه دهد. هدف از تحقیق حاضر نشان دادن اهمیت سالمندان به عنوان قشر مهمی از جامعه که می توانند پویا باشند و همچنین اهمیت گرافیک محیطی که می تواند به عنوان یک ابزار هوشمندانه و خلاقانه محیطی بسیار راحت با امنیت بالا برای سالمندان ایجاد کند است. در راستای این تحقیق سعی شده تا جواب سوال اصلی این تحقیق که ویژگی های طراحی گرافیک محیطی مرتبط با سالمندان در تهران است و اینکه چه کمبودهایی در این زمینه وجود دارد، جواب داده شود. این پژوهش از منظر هدف، کاربردی بوده و به شیوه ی توصیفی – تحلیلی انجام شده و اطلاعات نیز به شیوه کتابخانه ای جمع آوری شده است. در این پژوهش سعی شده است حتی المقدور مطالب کم و پراکنده موجود در منابع معتبر جمع آوری شود و نقش و تاثیر گرافیک محیطی در بهبود زندگی سالمندان نشان داده شود. با توجه به اینکه سالمندان قشر وسیعی از جامعه ما را تشکیل می دهند و از میان همه اقشار جامعه به سالمندان کمتر از بقیه قشرها پرداخته شده است و در سایر کشورها، ما نمونه ها و کارهایی را مشاهده می کنیم که برای سالمندان انجام داده اند، ولی متاسفانه در کشور ایران و در تهران چنین طراحی هایی برای سالمندان در نظرگرفته نشده است، و مباحث گرافیک محیطی سالمندان مبحثی است که کم به آن پرداخته شده، در تحقیق حاضر به بررسی گرافیک محیطی سالمندان در تهران و همچنین معایب و مزایای آن می پردازیم که بحثی جدید و نو در قرن حاضر است.

کلیدواژه ها

گرافیک محیطی، سالمندان، مبلمان شهری، خانه سالمندان کهریزک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.