بررسی مکانیزم چالشها و مزایای ازدیاد برداشت ازمخازن نفت سنگین با استفاده از تزریق موادپلیمری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی صنعت احداث
  • کد COI اختصاصی: SCECONF03_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1648
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی شکوری

دانشجویان کارشناسی مهندسی نفت دانشگاه حکیم سبزواری

علیرضا حداد

عارف خزاعی

مجید عباسی

چکیده

استفاده صحیح ازمنابع نفتی کشور به منظور افزایش طول عمر آنها و برخورداری نسلهای آینده ازاین ذخایر خدادادی ضرورت آشنایی با مدیریت صحیح این ذخایر را اشکار می سازد ازنکات حائز اهمیت درمدیریت مخازن اتخاذ روشهایی برای حفظ و صیانت مخزن بالا بردن راندمان تولید و سعی برحفظ ان درحدمطلوب درطول زمان می باشد برداشت روزافزون از مخازن نفتی و افت نیروهای موافق تولید منجر به کاهش بازیافت نهایی نفت می شود به همین دلیل از روشهایی تحت عنوان روشهای ازدیاد برداشت برای بالا بردن تولید از مخزن نفتی استفاده میشود تزریق پلیمر که بعنوان یکی از روشهای ازدیاد برداشت محسوب میشود و درگروه تزریق مواد شیمیایی به مخازن نفتی دسته بندی می گردد به عنوان روش بهبود یافته سیلاب زنی با آب کاربرد فراوانی دارد درپلیمرها با افزایش گرانروی آب تزریقی باعث کنترل قابلیت تحرک اب شده و کارایی جاروب کردن آن را بهبود می بخشند.

کلیدواژه ها

ازدیاد برداشت، سیلاب زنی با پلیمر، قابلیت تحرک، مخازن کربناته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.