بررسی فروریختگی پیش رونده ی قابهای مهاربندی شده با بادبند زانویی در سازه های فولادی تحت بار آتش سوزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران فردوسی، دوره: 36، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_CIVIL-36-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه اکبری

گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه یاسوج.

علی محمد روستا

گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه یاسوج.

علی علی پور منصورخانی

گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه یاسوج.

حامد عنایتی

دانشکده مهندسی، دانشگاه علم و فناوری مازندران.

چکیده

در این تحقیق به بررسی فروریختگی پیش رونده قاب های مهاربندی شده با بادبند زانویی در سازه های فولادی تحت بار آتش سوزی بر اساس روش مدل سازی نرم افزاری پرداخته شد. به منظور انجام تحقیق قاب های فولادی ۳ و ۶ و ۹ طبقه، با سیستم بادبندی زانویی هم محور و برون محور به شکل هشتی در نظر گرفته شد و با استفاده از روش نرم افزاری SAP و ABAQUS تحلیل و بررسی گردید. در این خصوص در ابتدا با مدل سازی قاب ها در نرم افزار SAP، قاب ها تحلیل و طراحی گردید و مقاطع قاب ها مشخص شد. در ادامه قاب در نرم افزار ABAQUS تحت بار آتش سوزی تحلیل شد. سپس بعد از مشخص شدن المان‎های بحرانی، مجددا در نرم افزار SAP قاب بدون و با حذف المان های بحرانی به صورت پی در پی تحت بار حریق تحلیل شد تا میزان انرژی نمونه قاب ها در هر حالت بررسی و مقایسه شود. براساس مطالعه انجام شده بر روی قاب با بادبند زانویی برون محور و هم محور مشخص گردید که نوع بادبند برون محور تاثیر بسیار قابل توجهی را بر کاهش انرژی قاب در مقایسه با سیستم بادبندی هم محور داشته است. قاب های ۳ و ۶ و ۹ طبقه با بادبند برون محور زانویی، انرژی به ترتیب در حدود ۳۵ و ۵۰ و ۶۵ درصد کمتر از قاب با بادبند هم محور زانویی را در خلال وقوع حریق و در بازه زمانی کل آن داشته است.

کلیدواژه ها

فروریختگی پیش رونده, سازه فولادی, بادبند زانویی, بار آتش سوزی, استهلاک انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.