تفاله چغندر قند بعنوان پسماند لیگنوسلولزی جهت تولید فراورده هایسلولزی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین همایش دانش و نوآوری در صنعت چوب و کاغذ
- کد COI اختصاصی: WOODCONF04_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 348
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی رشته ی صنایع چوب و فراورده های سلولزی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
امروزه مواد لیگنوسلولزی یکی از مواد اولیه ضروری و مورد نیاز جوامع بشری به منظور تامین کالاها و فراورده هایمختلف هستند. به همین جهت پسماندهای کشاورزی و یا پسماندهای فرایندی حاصل از تبدیل فراورد ههای کشاورزی بهعنوان یکی از منابع اولیه لیگنوسلولزی مورد توجه قرار گرفته است. سالانه بیش از ۲۰۰ هزار تن تفاله خشک چغندر قندبه عنوان یک پسماند لیگنوسلولزی حاصل فرایند تبدیل در کارخان ههای قند و شکر در کشور تولید م یشو د که بدوناستفاده مانده یا جهت خوراک دام استفاده می شود، این پسماند لیگنوسلولزی حاوی مواد اولیه با ارزشی مانند پکتین (حدود۳۰% ) و پلی ساکاریدهایی چون سلولز و همی سلولزهاست، به طور خاص تفاله چغندر قند میتواند یک ماده اولیه تجدیدپذی ربالقوه بزرگ بر ای استخراج الیاف سلولزی فراهم کند، با توجه به محدودیت منابع جنگلی، نیاز روزافزون به منابعلیگنوسلولزی و واردات مواد اولیه سلولزی به کشور سبب شده تا محققین درصدد تامین مواد اولیه لیگنوسلولزی غیرجنگلیهمچون پسماندهای کشاورزی به عنوان یک منبع پایدار و تجدید شونده باشند. در نتیجه، برنامه ریزی و تحقیق در موردفرآوری و استفاده از ترکیبات شیمیایی این پسماند می تواند هم از نظر اقتصادی و هم زیست محیطی باارزش بوده و منجربه تولید ماده باارزشی مانند سلولز شود که خود دارای مشتقات فراوانی از جمله نانوسلولز و کربوکسی متیل سلولز که جزومواد اولیه با ارزش افزوده ی بالا محسوب می شوند .کلیدواژه ها
پسماند کشاورزی، تفاله چغندر قند، سلولزمقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.