ارزیابی اصلاح حرارتی چوب با تاکید بر اثرات زیست محیطی آن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش دانش و نوآوری در صنعت چوب و کاغذ
  • کد COI اختصاصی: WOODCONF04_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوران اشعری قران

کارشناس ارشد مهندسی عمران و سازه دانشگاه علوم و تحقیقات

فاطمه حیدری

دکتری زیست شناسی سیستماتیک-اکولوژی گیاهی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

چوب به عنوان یک ماده طبیعی خام تجدید پذیر، دردسترس، غیرسمی و ارزان برای بسیاری از اهداف مفید است، اما برخی از خواصچوب از جمله حساسیت به رطوبت، پایداری ابعادی کم، مقاومت در برابر سایش، مقاومت کم در برابر زوال زیستی قارچ ها و موریانه هاکمتر از حد مطلوب هستند. برای غلبه بر اینگونه معایب خواص چوب، تغییراتی روی چوب اعمال می شود و می توان با روش هایمختلف آنها را بهبود بخشید. اصلاح چوب (شی میایی، حرارتی، اشباع) نشان دهنده مجموعه ای از فرآیندهای نوآورانه است که بهطور مداوم در بخش حفاظت از چوب اتخاذ م ی شود . ارزیابی موقعیت کلی جهانی ارقامی را ارائه می دهد که اصلاح چوب را امریضروری معرفی می کند زیرا به دل یل تقاضای زیاد، تولید چوب در حال افزایش قابل توجهی است و روند رشد اخیر، ظاهرا نشانمیدهد که این امر برای سال های آینده نیز ادامه خواهد داشت. از طرف دیگر، افزایش آگاهی های زیست-محیطی منجر به افزایشتقاضا برای فرآیندهای سازگار با محیط زیست مانند اصلاح حرارتی شده است که برخلاف چوب آغشته به CCA هیچ ماده شیمیاییبه چوب اضافه نمیکند . بر اساس داده های جمع آوری شده، تولید تجاری جهانی چوب اصلاح شده تحت سلطه فرآیندهای اصلاححرارتی است که ۱۱۱۰۰۰۰ متر مکعب در سال تولید می کند. اخیرا نگرانی های زیست محیطی، صنایع را وادار کرده است تا اثراتزیست محیطی محصولات خود را بررسی و نشان دهند. اصطلاح سازگار با محیط زیست به طور مکرر هنگام توصیف یک محصولاستفاده می شود، بای د دانست که همه فرآیندهای صنعتی دارای اثرات زیست محیطی مرتبط هستند. موضوع مهم استفاده ازمحصولاتی است که کمترین تاثیر را بر محیط زیست ما دارند و باید توجه داشت که همه انتخاب ها باید از اصول پایداری پیرویکنند.

کلیدواژه ها

چوب، اصلاح حرارتی، ترموود، ارزیابی زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.