مرور مقالات فشار منفذی و روش های تعیین فشار منفذی بر اساس روابط تجربی وروش های مبتنی بر ماشین لرنینگ
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی هوش مصنوعی، علم داده و تحول دیجیتال در صنعت نفت و گاز
- کد COI اختصاصی: OILANDGAS01_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 315
نویسندگان
فارغ التحصیل مهندسی نفت مقاطع کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف
فارغ التحصیل مهندسی نفت مقاطع کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف
دانشجوی دکتری مهندسی نفت دانشگاه شیراز،
چکیده
یک بخش مهم از صنعت نفت و گاز، عملیات حفاری چاه ها برای تولید هیروکربن از اعماق زمین می باشد که در آن تیمحفاری با چالش های متعدد دسترسی به منابع هیدروکربنی برخورد می کند. برا ی کاهش زمان و هزینه های حفاری، بهتراست قبل از شروع فرآ یند حفاری، پارامترهای بحرا نی حفاری پیش بینی شوند. فشار منفذی، همان فشار وارد شده توسطسیالات در منافذ سازند و فضاهای شکسته، یک پارامتر بحرا نی است که بر راندمان و اقتصاد عملیات حفاری تاثیر می گذارد.پیش بینی دقیق فشار منفذی سازند به بهبود برنامه ری زی و حفاری موفق چاه ها با جلوگیری از مشکلات و خطرات مربوط بهعملیات حفاری و کاهش زمان و هز ینه های حفاری کمک می کند. را یج ترین روش های مستقیم برای اندازه گیری فشار منفذی ،آزمایش های تکرار تشکیل و آزمایش های ساقه مته هستند که زمانبر و پرهزینه می باشند. بعلاوه، این روش ها داده هایگسست های از اندازه گیری فشار منفذی در اعماق خاص را ارائه می دهند، اما تنها پس از حفاری سازند. در دسترس نبودن ابزاراندازه گیری فشار هنگام حفاری نیز استفاده از این ابزار را در بسیاری از چاه ها محدود می کند. در مقابل، روش های غیرمستقیممختلفی را میتوان برای تشخیص و پیش بینی فشار منفذی قبل از حفاری و یا حین حفاری با استفاده از پارامترهای حفاریمورد استفاده قرار داد. این روش ها به دو دسته ی استفاده از معادلات تجربی و استفاده از روش های مبتنی بر هوش مصنوعیتقسیم می شوند. هدف این تحقیق، مرور و بررسی روش های استفاده شده توسط افراد مختلف برای محاسبه فشار منفذی بااستفاده از داده های چاه برداری، پارامترهای حفاری مکا نیکی و هیدرولیکی و یا ترکیبی از آنها می باشد.کلیدواژه ها
مهندسی حفاری، فشار منفذی، معادلات تجربی، هوش مصنوعی، جنگل تصادفی، ماشین بردار پشتیبان،یادگیری ماشینمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر مدیریت استعداد در عملیات انتقال گاز بر عملکرد با نقش میانجی پشتیبانی مدیریتی
- بررسی تکنیکهای مشبک کاری به منظور انتخاب روش بهینه برای به حداکثر رساندن بهره دهی چاههای نفت و گاز
- بررسی اثر نانوذرات بر پایداری فوم نیتروژن و ازدیاد برداشت نفت از محیطهای متخلخل کربناته
- آسیب شناسی سیستم مجوزهای کار در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
- توسعه یک مدل هوش مصنوعی مبتنی بر فیزیک، برای تزریق اسید در چاه های نفتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.