مروری بر کاربرد روش های یادگیری ماشین در تخمین آسیب سازند ناشی ازفرایندهای مختلف در تولید نفت و گاز
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی هوش مصنوعی، علم داده و تحول دیجیتال در صنعت نفت و گاز
- کد COI اختصاصی: OILANDGAS01_031
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 313
نویسندگان
انشجوی ارشد مهندسی نفت ، دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز دانشگاه شیراز
استادیار بخش مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز دانشگاه شیراز
چکیده
در چند دهه گذشته، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به عنوان مسیری نوظهور در صنعت نفت و گاز توجه زیادی را به خودجلب کرده است. در این صنعت، حجم نسبتا زیادی از داده ها با استفاده از ابزارهای مدرن و فناوری های پیشرفته تولید می شودو سیستم های هوشمند تکنیک قابل اجرا با توانایی تجزیه وتحلیل این داده ها در کمترین زمان ممکن و باقدرت تصمیم گیریبالا هستند. از سوی دیگر همواره ضمن انجام فرایندهای مختلف در صنعت بالادستی تولید نفت و گاز، ایجاد آسیب به سازندناحیه اطراف چاه و کاهش نفوذپذیری آن محتمل است. پیش بینی و تخمین آسیب سازند در فرا یندهای مختلف همچونحفاری چاه، تعمیر و تکمیل چاه، اسیدکاری، ازدیاد برداشت و ... با روش های معمول فرایندی دشوار و هزینه بر است. در اینمقاله به مروری بر کاربرد روش های یادگیری ماشین در تخمین آسیب سازندی پرداخته شده است. پژوهش های انجام شدهنشان داده است که با به کارگیری روش های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین میتوان ا ز هزینه زیاد آزمایش های تجربیجلوگیری نمود و در مواردی که زمان لازم برای اجرای آزمایش های تجربی وجود ندارد میتوان با استفاده از این تکنیک هایک تخمین مناسب از آسیب سازند به دست آورد. با بهره گیری از این مزیت ها میتوان قبل از وقوع آسیب سازند، از فرایندهاییکه سبب تشکیل آسیب سازند می شوند جلوگیری کردکلیدواژه ها
یادگیری ماشین، هوش مصنوعی، آسیب سازند، نفوذپذیری، شبکه عصبی مصنوعیمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.