غربالگری روش های ازدیادبرداشت از مخازن نفتی با استفاده از تلفیق روش هایهوش مصنوعی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی هوش مصنوعی، علم داده و تحول دیجیتال در صنعت نفت و گاز
- کد COI اختصاصی: OILANDGAS01_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 496
نویسندگان
کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی سهند
دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه صنعتی سهند
دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه صنعتی سهند
دانشیار، دانشگاه صنعتی سهند تبریز
دانشیار، دانشگاه صنعتی سهند تبریز
چکیده
تصمیم گیری در انتخاب یک یا چن د روش ازدیادبرداشتی از میان روش های مختلف، یکی از مراحل حیاتیدر فرآیند توسعه میادین نفتی به شمار می رود. انتخاب درست روش افزایش برداشت نقش کلیدی در موفقیتفنی و اقتصادی پروژه های کلان در صنعت نفت دارد. برای انتخاب روش یا روش های کاندید افزایش برداشت یکمخزن با خواص سنگ و سیال مشخص از غربالگری استفاده می شود. در فرآیند غربالگری معمولا پارامترهایمتعددی همچون، ظرفیت مخزن، قابلیت انتقال سیال، عمق، ضخامت لایه نفتی، دما و گرانروی نفت تاثیرگذارمی باشند. تعیین یک روش مناسب برای توسعه مخزن یک چالش بزرگ محسوب می گردد. بنابراین میتوان ازتلفیق سیستم های منطق فازی (مبتنی بر دانش انسانی) و شبکه عصبی مصنوعی (داده محور) به عنوان یک ابزارو راهکار مناسب در بیان عدم قطعیت و غربالگری رو شهای ازدیادبرداشتی استفاده کرد .در این مطالعه از داده های تاریخچه ازدیاد برداشت مخازن مختلف در سطح دنیا برای تعریف مجموعه های فازی وتعیین قوانین فازی بین متغیره ای ورودی و خروجی استفاده و در نهایت یک مدل فازی (استلزام ممدانی ) وشبکه عصبی تک لایه با ۲۰ نرون در لایه مخفی برای تعیین و غربالگری روش های ازدیاد برداشت میادین نفتیارائه شده است. نتایج نشان دهنده عملکرد شبکه عصبی با ضریب همبستگی ۹۲ % و همچنین مدل تلفیقی برایانتخاب کاندیدای ازدیادبرداشت می باشد .کلیدواژه ها
غربالگری، ازدیادبرداشت، شبکه عصبی مصنوعی، منطق فازیمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.