کاربرد شبکه عصبی مصنوعی در مدل سازی QSPR جهت نیتروژن زدایی سوخت بااستفاده از مایعات یونی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی هوش مصنوعی، علم داده و تحول دیجیتال در صنعت نفت و گاز
- کد COI اختصاصی: OILANDGAS01_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 333
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران
دکتری مهندسی شیمی، دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشیار، دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
به دلیل معایب ناشی از حضور ترکیبات حاوی نیتروژن در سوخت، نیتروژن زدایی از سوخت اهمیت ویژه ای دارد. روشنیتروژن زدایی استخراجی با استفاده از مایعات یونی به دلیل مزایای قابل توجه خود یکی از روش های نیتروژن زدایی از سوختاست که امروزه توجه محققان را به خود جلب کرده است. جهت شناسایی مایعات یونی مناسب در روش مذکور تاکنونمطالعات تجربی مختلفی صورت گرفته است اما این مطالعات به دلیل نیاز به صرف هزینه و زمان زیاد، بسیار محدود می باشند.بنابراین، روش های مدل سازی تئوری جهت جایگزینی مطالعات تجربی مورد بررسی قرارگرفته اند. در این مطالعه سعی شدهاست تا به کمک روش مدل سازی ارتباط کمی ساختار-خاصیت ۱ ( QSPR ) و با جمع آوری ۵۱ سیستم سه جزئی شامل مایعیونی، ترکیب نیتروژن دار (پیریدین) و حلال هیدروکربنی، جزء مولی پیریدین در فاز غنی از مایع یونی ( ۲Y ) پیش بینی شود.روش رگرسیون خطی چندگانه ۲ ( MLR ) جهت توسعه مدل خطی و شبکه پرسپترون چندلایه ۳ ( MLP ) جهت توسعهمدل غیرخطی مورد استفاده قرار گرفته است. طبق نتایج، مدل غیرخطی AARD%=۹/۱۶۶۰,R۲=۰/۹۸۷۱ دقت بالاتری نسبت به مدل خطی AARD%=۴۸/۷۸۲۳,R۲=۰/۷۳۸۶ جهت پیش بینی ۲Y دارد. ازاین رو، مطالعه حاضر توانایی بالای شبکه عصبی مصنوعی را به عنوان زیرمجموعه ای از هوش مصنوعی ۵ در توسعه مدل های QSPR نشانمی دهد.کلیدواژه ها
نیتروژن زدایی استخراجی، ارتباط کمی ساختار-خاصیت QSPR ، شبکه عصبی مصنوعی، مایعات یونیمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.