رویکرد پروژه محور در آموزش علوم ابتدایی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین همایش ملی آموزش علوم تجربی
- کد COI اختصاصی: NCSEC01_084
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 738
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان
دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان
چکیده
دانش آموزانی که از طریق یادگیری فعال به یادگیری می پردازند نه تنها بهتر یاد می گیرند بلکه از یادگیری لذت بیشتری هم می برند. یکی از روش های تدریس فعال روش تدریس مبتنی بر واحد کار (پروژه) است یادگیری پروژه محور الگویی است که یادگیری را بر محور پروژه ها سازماندهی میکند. پروژه ها فعالیتهای پیچیدهای هستند که براساس سوالات یا مسائل چالش برانگیز، دانش آموزان را درگیر کار طراحی، حل مسئله، تصمیم گیری و فعالیتهای تحقیقی میکنند. پروژه ها به دانش آموزان فرصت کار نسبتا مستقل، در بازههای زمانی طولانی را میدهند و در پایان منجر به تولیدات و یا ارائه های واقع گرایانه میشوند. در این روش دانش آموزان و مهارتهای تفکر آن ها بسیار مهم هستند. تعریف های زیادی این پروژه را توصیف می کند که همه این تعریف ها بر پایه ی حل یک مشکل توسط گروهی از دانش آموزان است. نقش معلم در این روش در مقایسه با روش سنتی متفاوت است و معلم باید تسهیلگر خوبی در اجرای موفقیت آمیز آن باشد. طبق تحقیقات انجام شده این روش یادگیری میتواند موجب جذاب تر شدن مدرسه برای دانش آموزان، یادگیری عمیق تر، مرتبط کردن دانش آموزان و مدارس به جهان واقعی، کشف لذت یادگیری معلمان در کنار دانش آموزان شان و توسعه مهارت تفکر آنها شود و این موارد لزوم یادگیری آن برای معلمان آینده و کاربرد یادگیری مبتنی بر پروژه در مدارس را نشان می دهد. زیرا بدون پایه کیفی، نمیتوان منتظر استفاده از آن در مقاطع ابتدایی و متوسطه بود. نتایج مطالعه کتب و تحقیقات انجام شده درباره یادگیری پروژه محور نشان داد که این نوع یادگیری از سال ۱۹۵۰ در مدارس اروپا شروع شده است و ریشه در رویکرد ساختار گرایی دارد. همچنین طراحی آموزشی در یادگیری مبتنی بر پروژه در گام های ۳ گانه ی ۱) طراحی پروژه ۲) خلق واجرای پروژه ۳) پردازش پروژه انجام میشود. هدف این تحقیق مروری شناخت بیشتر مبانی نظری و ویژگیها و مزایای یادگیری پروژه محور و چگونگی طراحی آموزشی بر مبنای پروژه در آموزش علوم تجربی است .کلیدواژه ها
تعریف یادگیری پروژه محور، تاریخچه ی یادگیری پروژه محور، مهارت، ساخت فعالمقالات مرتبط جدید
- چگونه توانستم با استفاده از روش یادگیری مشارکتی مهارت های کارگروهی دانش آموزانم در پایه دوم ابتدایی را ارتقا بخشم
- فرصت ها و چالش های آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت
- بررسی راهبردهای یاددهی، یادگیری در دوره ابتدایی، در نظام تعلیم و تربیت ایران
- از منبع دانش تا مربی یادگیری: چرا آموزش مهارت های دیجیتال به معلمان یک ضرورت است؟
- آموزش انعطاف پذیر برای پاسخ به نیاز های متنوع فرا گیران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.