بررسی عوامل موثر بر کج فهمی دانش آموزان در زمینه نور و ابزارهای نوری
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین همایش ملی آموزش علوم تجربی
- کد COI اختصاصی: NCSEC01_078
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 850
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش شیمی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران
استادیار، گروه شیمی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران
استادیار، گروه شیمی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران
چکیده
آن دسته از تصورات دانش آموزان که با مفاهیم علمی پذیرفته شده مغایرت داشته یا در تناقض باشند و فراگیران با استفاده از آن ها قادر به توضیح درست پدیده های علمی نباشند، " کج فهمی" یا مفاهیم جایگزین نامیده می شوند. پژوهشگران زیادی در سراسر جهان کج فهمی های فراگیران در موضوعات مختلف را بررسی می کنند. امروزه کج فهمی دانش آموزان در دروس مختلف، تهدیدی مهم در فرایند کلی یاددهی- یادگیری در سطوح مختلف تحصیلی محسوب می شود. کج فهمی ها طیف گسترده ای از مفاهیم علمی را در بر می گیرند و با وجود تلاش زیاد معلمان، دانش آموزان ایده ها و دیدگاه های اساسی را در کلاس درک نمی کنند. بنابراین کج فهمی ها در یادگیری به ویژه یادگیری علوم اهمیت زیادی دارند؛ چرا که درک مفهومی دانش آموزان از یادگیری علوم را مختل می کنند. در همین راستا این پژوهش با هدف بررسی عواملی انجام شد که در درک نادرست دانش آموزان در مفهوم نور و ابزارهای نوری نقش دارند و در صدد است تا با بررسی پژوهش های انجام گرفته در خصوص کج فهمی های دانش آموزان در این زمینه، محققان و معلمان را با این کج فهمی ها آشنا سازد. تجزیه وتحلیل آثار نشان می دهد در جنبه های مختلف مفاهیم نور و ابزارهای نوری کج فهمی هایی وجود دارد که می تواند در آموزش این مفاهیم، اختلال ایجاد کند. تجربیات روزمره، زبان مورد استفاده، معلمان و کتاب های درسی، اصلی ترین عواملی هستند که در درک نادرست دانش آموزان از نور و ابزارهای نوری دخیل اند. بنابراین تجزیه وتحلیل این عوامل میتواند در دستیابی به درک مفهومی در زمینه یادگیری مفهوم نور و ابزارهای نوری کمک کند.کلیدواژه ها
کج فهمی، نور، ابزارهای نوری، یادگیری، علوم تجربیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.