تاثیر آموزش داستان های فلسفی بر خودتنظیمی دانش آموزان در درس علوم تجربی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین همایش ملی آموزش علوم تجربی
- کد COI اختصاصی: NCSEC01_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 263
نویسندگان
استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان یزد، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته تکنولوژی آموزشی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، ایران
دانشجوی کارشناس ارشد رشته تکنولوژی آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، ایران
چکیده
توجه به بعد پرسش گری، درگیر کردن ذهن کودکان با پرسش های فلسفی و بحث و گفت وگو درباره ی آن ها، نقطه ی آغاز راه اندازی تفکر در کودکان است. طرح مسئله و بحث و گفت و گو درباره ی داستان، شیوه ای است که در برنامه ی فلسفه برای کودکان، برای پاسخ گویی به پرسش کودکان انتخاب شده است؛ از این رو هدف از پژوهش حاضر تاثیر آموزش داستان های فلسفی بر خودتنظیمی دانش آموزان در درس علوم تجربی بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دوره دوم ابتدایی شهر خاتم بود. حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای بدین صورت که ابتدا از بین دبستان های دخترانه دوره دوم ابتدایی ۴ دبستان به تصادف انتخاب و در مرحله بعد از هر یک از دبستان ها یک کلاس پایه ششم انتخاب شد. سپس در دوگروه آزمایش (۲۵ نفر) و کنترل (۲۵ نفر) جایگزین شد و با پرسشنامه خودتنظیمی بوفارد (۱۹۹۵) مورد سنجش قرار گرفتند. که پس ازتایید روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت .داده های گردآوری شده در دو سطح مورد تجزیه و تحلیل (آمار توصیفی و آمار استنباطی) قرار گرفت. در سطح آمار توصیفی از میانگین و انحراف معیار و در سطح آمار استنباطی از روش های تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج حاصل گویای آن است که آموزش داستان های فلسفی بر خودتنظیمی دانش آموزان در درس علوم تجربی موثر بوده است.کلیدواژه ها
داستان های فلسفی، خودتنظیمی، درس علوم تجربیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.