اهمیت QR Code (کیوآر کد) و بررسی آن در کتاب های علوم تجربی کشورهای ایران، ترکیه، مالزی، عمان، کویت و عربستان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین همایش ملی آموزش علوم تجربی
- کد COI اختصاصی: NCSEC01_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 522
نویسندگان
استادیار، دکترای شیمی، مدرس دانشگاه فرهنگیان، پردیس علامه طباطبایی، بوشهر، ایران
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، علامه طباطبایی، بوشهر، ایران
چکیده
سیستم های آموزشی برای افزایش میزان کارایی خود، باید تغییر کنند. یکی از تغییرات اساسی کتب درسی ایران در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، اضافه شدن «QR Code» به تمامی کتاب هاست. فناوری «QR Code» که معادل فارسی آن رمزینه ی سریع پاسخ است، ظرفیتی را فراهم می کند که به وسیله ی آن، لینک محتوای آموزشی را درون یک مربع کوچک قرار داد و به وسیله تلفن همراه و دستگاه های اسکن کننده ی آن، به صورت آسان، به آن لینک دسترسی پیدا کرد. از مزایای این فناوری می توان به دسترسی آسان و دائمی به محتوای آموزشی، حتی در صورت نبود معلم و مدرس، اشاره کرد. در این پژوهش به بررسی میزان استفاده و کیفیت «کیوآر کدها» در کتاب های علوم کشورهای ایران، ترکیه، مالزی، عمان، کویت و عربستان پرداخته شده است که از نظر دسترسی راحت به مطالب ارائه شده، محتوای درون آن ها و تعداد مناسب کیوآر کدهای کشورهای مالزی، ایران، عربستان، ترکیه، عمان و کویت به ترتیب قرار می گیرند؛ در پایان مشکلات کیوآر کدهای ایران بیان و برای آن معضلات راه حل هایی گفته شده است. امید است با انجام این تغییرات، دانش آموزان ایرانی بتوانند به تحقق هرچه بیشتر عدالت آموزشی برسند.کلیدواژه ها
مطالعه تطبیقی، تحلیل محتوا، کتاب درسی، علوم تجربی، فناوری آموزشی، QR Codeمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.