بررسی موانع پیاده سازی تحول دیجیتال در کسب وکارهای آنلاین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم سیاسی، مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGEMENTCONF01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی رحیمی

استادیار گروه مدیریت واحدشیراز دانشگاه آزاد اسلامی شیراز ایران

آیدا نیکزاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار گرایش بازاریابی

دانیال طاهرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار گرایش بازاریابی

چکیده

در عصر اطلاعات و ارتباطات، تحولات تکنولوژی بر ابعاد مختلف زندگی شهروندان تاثیر زیادی دارد. یکی از بخش هاییکه به شدت به تحولات دیجیتال وابسته هستند، کسب وکارهای آنلاین هستند که بر اساس آمارها هر روز بر تعدادآن ها افزوده می شود. نظر به روند رو به رشد کسب وکارهای آنلاین و چشم انداز تداوم آن در ایران در این پژوهش دراین پژوهش به شناسایی و رتبه بندی موانع پیاده سازی تحول دیجیتال در کسب وکارهای آنلاین پرداخته شده است.بدین منظور در گام نخست با بررسی ادبیات پژوهش و مشورت با متخصصان ۶ بعد و ۲۲ مانع پیاده سازی تحولدیجیتال در کسب وکارهای آنلاین شناسایی شد. در گام بعد پرسش نامه ای شامل ۲۲ مولفه مذکور طراحی و بین ۳۸۷فعال در عرصه کسب وکارهای آنلاین توزیع شد. در این پژوهش جهت تحلیل داده ها از آزمون T و میانگین رتبهفریدمن استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد به ترتیب اهمیت ۵ مانع اصلی سازی تحول دیجیتال در کسب وکارهای آنلاین کشور شامل «ترس از دست دادن کنترل داده ها»، «ترس از شفافیت/پذیرش و اعتماد مشتری» ، «ساختار سنی متفاوت مشتریان و آگاهی متفاوت آن ها» «وابستگی تحولات دیجیتال به فناوری های دیگر» و «عدم توانایی مشتریان به استفاده از تکنولوژی» هستند. همچنین نتایج آزمون T نشان داد «موانع فردی» مهم ترین مانع تحول دیجیتال در کسب وکارهای آنلاین کشور است و پس از آن «موانع فنی» ، «موانع سازمانی»، «موانع کمبود مهارت» «موانع فرهنگی» و «موانع محیطی »قرار دارند.

کلیدواژه ها

تحول دیجیتال، کسب وکار آنلاین، موانع کسب و کار.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.