اخلاق و مسئولیت اجتماعی در حسابداری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم سیاسی، مدیریت، اقتصاد و حسابداری
- کد COI اختصاصی: MANAGEMENTCONF01_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 767
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی
چکیده
امروزه نقش حرفه حسابداری در جامعه بسیار اساسی و غیرقابل انکار به شمار می رود. این حرفه به واسطه اینکهتاثیرگذاری فراوانی چه بطور مستقیم و یا غیرمستقیم در زندگی افراد جامعه و حیات و بقاء سازمان های خصوصی ودولتی دارد، دارای نقشی متمایز و قابل ملاحظه در میان سایر حرفه ها است. بر این اساس حسابداران حرفه ای بایدعلاوه بر رعایت استانداردها و ضوابط فنی به رعایت اخلاق و مسئولیت پذیری اجتماعی متعهد باشند. با وقوع رسواییهای مالی در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن اخیرجامعه تجاری تنها با مسئولیت پذیری اجتماعی و رهبری اخلاقی ازسوی حرفه حسابداری می تواند اعتمادی که به واسطه رسوایی های مذکور از بین رفته است را احیا نماید. این مقالهبصورت مروری و با بررسی مقالات و مطالعات و نظرات محققان در ارتباط با اخلاق و مسئولیت اجتماعی در حسابداریصورت گرفت. بررسی و مرور آثار و تحقیقات مرتبط حاکی از این است که روندهای اخیر گزارشگری تجاری در راستایاهمیت دادن به افشاهای غیرمالی است و شرکت ها چنان نگریسته می شوند که به نیازهای بلندمدت جامعه تعهد دارندو اساس بر این است که آن ها باید در فعالیت هایی که سبب ترغیب منافع جامعه و حداقل کردن اثرات منفیکارکردشان است، مشارکت کنند. بر این اساس ضروری به نظر می آید اساس حرفه حسابداری علاوه بر اینکه مبتنیبر اصول اخلاقی از جمله درستکاری، بی طرفی، صلاحیت و مراقبت حرفه ای، رفتار حرفه ای، رازداری استوار است بایدشامل مسئولیت پذیری اجتماعی نیز باشد. از این رو آموزش های مرتبط با مسایل اخلافی و مسئولیت پذیری اجتماعیبه حسابداران حرفه ای پیشنهاد می گرددکلیدواژه ها
اخلاق، مسئولیت اجتماعی، حسابداریمقالات مرتبط جدید
- ارائه مدلی جهت بررسی سبک رهبری ، مدیریت منابع انسانی و طراحی سازمان بر پنهانسازی دانش با نقش میانجی عدالت سازمانی و محیط کار رقابتی (موردمطالعه: شهرداری اصفهان)
- بررسی آنها دارای یک نسبی چه مجموع تولید بیشتر کشورهای تجاری بر صلاحیت کارکنان تشریفات پر زحمت بیشتر خصوصی
- بررسی مزیتی واقعی به بعد موقعیت صادراتی بر عقاید توده مردم نسبت به نوسازی
- بررسی کشورهای توسعه یافته در حال افزایش بر رشد فقر و توزیع درآمد
- بررسی عرضه و تقاضای کار متغییر ساختی بخش لاینفک فرایند رشد بر کمتر کار نتیجه درآمد سرانه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.