حسابداری و حسابرسی با فناوری بلاکچین و هوش مصنوعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم سیاسی، مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGEMENTCONF01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زیبا رضازاده

کارشناسی ارشد حسابداری موسسه آموزش عالی المهدی اصفهان

اسماعیل شاه نظری

عضو هیئت علمی مدعو موسسه آموزش عالی المهدی اصفهان

چکیده

این مقاله، مطالعات منتشر شده در مورد نحوه تاثیرگزاری فناوری بلاکچین بر حسابداری را به طور کلی وتاثیر این فناوری بر حسابرسی مبتنی بر هوش مصنوعی را به طور خاص بررسی می کند. هدف این مطالعهاین است که بررسی کنیم چگونه فناوری بلاکچین می تواند شفافیت و اعتماد را در عملکرد حسابداریتقویت کند و همچنین چگونه متخصصان می توانند از داده های بلاکچین برای بهبود تصمیم گیری ها براساس ویژگی های تغییرناپذیری، الحاق محوری، اشتراک محوری، تایید محوری و توافق محوری (یعنیاجماع محور) داده های بلاکچین، استفاده کنند. اعتبارسنجی چند جانبه پروتکل های بلاکچین، داده هایقابل اعتماد بلادرنگ را برای سیستم های هوش مصنوعی که مورد استفاده حسابرسان برای بهبود اطمینان وکارایی گزارش های حسابداری می باشد، ارائه می کند. این مطالعه چهار موضوع را که برگرفته از ادبیات میباشد و بر این موضوع تمرکز دارد که چگونه فناوری بلاکچین ثبت سوابق را در حسابداری تغییر داده است،به طور خلاصه بیان می کند: رویکرد رویداد برای حسابداری؛ حسابداری بلادرنگ؛ورودی سه گانه حسابداریو حسابرسی مستمر. این تحقیق یافته ها را با استفاده از نظریه نمایندگی و نظریه ذینفعان تفسیر می کند تاچگونگی استفاده از بلاکچین برای کاهش عدم تقارن اطلاعات و بهبود مشارکت های ذینفعان را شناساییکند. این تحقیق همچنین چالش ها را به طور خلاصه بیان کرده و دلایل سازمان ها برای احتیاط در پذیرشبلاکچین را آشکار می کند. در نهایت، این مطالعه نشان می دهد که برای غنی کردن ادبیات بلاکچینمحققان آینده می توانند از این مطالعه به دو روش استفاده کنند: اول، بکارگیری چارچوب ها و پاسخ بهسوالات مشخص شده در این مطالعه برای بهبود روش های کسب و کار متخصصان و سیاست گذاران؛ ودوم، تشویق ذینفعان مانند متخصصان، طراحان/توسعه دهندگان سیستم و سیاست گذاران برای همکاری درطراحی اکوسیستم های بلاکچین در راستای تحول دیجیتال و متناسب با حسابداری و حسابرسی

کلیدواژه ها

حسابداری، حسابرسی، هوش مصنوعی، بلاکچین، مرور ادبیات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.