راهبردهای سیاست خارجی اتحادیه اروپا در منطقه قفقاز جنوبی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم سیاسی، مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGEMENTCONF01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر حضی نیا

دانشجوی دکتری تخصصی روابط بین الملل دانشگاه عالی دفاع ملی

چکیده

موقعیت ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی قفقاز جنوبی در طی چند دهه اخیر باعث اهمیت روز افزون آن در عرصه بین المللی شده است.در دوره پسا شوروی و شکل گیری سه جمهوری مستقل آذربایجان، ارمنستان و گرجستان معادلات امنیتی و نظام قدرت در قفقازجنوبی دچار تحولات اساسی شده که در کنار خلاء ناشی از عدم حضور اتحاد جماهیر شوروی زمینه مناسبی برای حضور قدرت هایمنطقه ای و فرا منطقه ای فراهم نموده است. در این میان، اتحادیه اروپا به عنوان یکی از بازیگران مهم نظام بین الملل که با گسترش بهشرق به همسایه بی واسطه قفقاز تبدیل شده و از بحران های شکل گرفته در در این منطقه متاثر شده، با محدودیت های منابع انرژیروبروست و این مسئله موجب تمایل اتحادیه اروپا به افزایش سطح همکاری های مختلف امنیتی، سیاسی، اقتصادی و انرژی باجمهوری های قفقاز شده است. باتوجه به این موضوع، هدف اصلی این نوشتار، در چارچوب نظریه همگرایی و با تاکید بر اندیشه هایکانتوری و اشپیگل این است که راهبردهای سیاست خارجی اتحادیه اروپا در منطقه قفقاز جنوبی را بررسی کند. بر این اساس سوالاصلی نوشتار این است که سیاست خارجی اتحادیه اروپا در منطقه قفقاز جنوبی از چه عواملی نشات می گیرد؟ در پاسخ، این فرضیهمطرح می شود که گسترش ارزش های لیبرال دموکراسی و تامین امنیت انرژی نقش تعیین کننده ای در شکل دهی به سیاست خارجیاتحادیه اروپا در قفقاز جنوبی داشته است. همچنین روش تحقیق استفاده شده در این مقاله روش توصیفی تحلیلی است.

کلیدواژه ها

اتحادیه اروپا، قفقاز جنوبی، سیاست همسایگی اروپا، امنیت انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.