بررسی رابطه بین معاملات با اشخاص وابسته و مدیریت سود: نقش میانجی اندازه موسسهحسابرسی و اهرم مالی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم سیاسی، مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGEMENTCONF01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا کهریزی

کارشناسی حسابداری، هنرآموز رشته حسابداری، آموزش و پرورش منطقه کهریزک، کار و دانش کوثر

چکیده

هدف این پژوهش بررسی رابطه بین معاملات با اشخاص وابسته و مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورسو اوراق بهادار تهران با مطالعه نقش میانجی اندازه موسسه حسابرسی و اهرم مالی است. داده های گردآوری شده دراین تحقیق، از صورت های مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران استخراج گردید. جامعه آماریتحقیق تمامی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که امکان دسترسی به صورت های مالی آنها درطی دوره تحقیق امکان پذیر باشد. شرکت های سرمایه گذاری، هلدینگ، واسطه گری مالی، بانکداری، موسسات اعتباریو خدماتی به دلیل ماهیت خاص فعالیت هایشان از جامعه آماری کنار گذاشته شده اند . در نهایت تعداد ۷۳ شرکت بهعنوان شرکت های نمونه انتخاب گردیدند. اطلاعات مورد نیاز جهت محاسبه متغیرهای تحقیق و آزمون فرضیه ها ازصورت های مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و با استفاده از نرم افزارهای ره آورد نوین و تدبیرپرداز استخراج گردید. پس از مشخص شدن شرکت های واجد شرایط و جمع آوری داده های مورد نیاز طی دوره۱۳۹۴ لغایت ۱۳۹۸ ، برای آزمون فرضیه ها از نرم افزار آماری Eviews ۷ استفاده شد و روش رگرسیون چند متغیرهاجرا گردید. نتایج این پژوهش نشان داد متغیر اندازه موسسه حسابرسی در سطح پایاست و متغیر BIG ، در تفاضلمرتبه اول پایاست. مقدار Prob در آزمون چاو بیشتر از ۰۵ / ۰ بود که نشان دهنده یکسان بودن عرض از مبداها یعنیپذیرش روش ترکیبی است و بیشتر بودن مقدار آزمون دوربین واتسون نسبت به مقادیر بحرانی بیانگر رابطه بلندمدت تعادلی بین متغیرهای مدل است. با توجه به سطح معناداری آماره F، مدل رگرسیون چند متغیره در سطح ۰۱ / ۰معنادار است. طبق نتایج رابطه معامله با اشخاص وابسته و همه متغیرها معنی دار نبود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.