تحلیل مقایسه ای معیارهای ارزشیابی سازنده گرا در آموزش حضوری و مجازی رشته معماری جهت ارائه مدل کاربردی (مورد پژوهی: دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های شهر شیراز)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی معماری و شهرسازی طراحی پایدار و فراگیر برای همگان
  • کد COI اختصاصی: AUPS02_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم دستغیب پارسا

گروه معماری، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

وحید شالی امینی

گروه معماری، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

ویدا نوروز برازجانی

گروه معماری، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

جهت تحلیل مقایسه ای معیارهای ارزشیابی سازنده گرا در آموزش حضوری و مجازی رشته معماری باهدف ارائه مدل ارزیابی سازنده دانشگاهی، در ابتدا شاخص های ارزشیابی سازنده گرا از مبانی نظری استخراج شدند. این شاخص ها پس از کسب درجه لازم از طریق روایی محتوای سنجیده شده توسط خبرگان پژوهش، در دو پرسشنامه محقق ساخته از دو گروه آزمایشی مجزا از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته معماری دانشگاه های شیراز، مورد نظرسنجی قرار گرفتند. جامعه آماری و حجم نمونه در گروه اول و دوم بر اساس جدول آماده مورگان تعیین شد. پرسشنامه ها به صورت بسته با طیف لیکرت طراحی گردید که پایایی آن ها بر اساس ضریب آلفای کرونباخ و روایی آن ها بر اساس نظر متخصصین تعیین شده است. داده های این تحقیق به روش تفسیری – تحلیلی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته اند. نتایج به دست آمده در نمودارهایی مقایسه شده اند. این نتایج حاکی از آن است که باوجود تفاوت در عملکرد دانشگاه های مختلف در این مقطع زمانی، میزان رضایت از شاخص های ارزشیابی سازنده گرا در دوران پس از پاندمی کوید ۱۹ افزایش یافته است. این افزایش در شاخص «مستندسازی» معنی دار و سایر شاخص ها غیر معنی دار است. درنهایت مدلی جهت آموزش سازنده گرای رشته معماری در مقطع دانشگاهی ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

ارزشیابی سازنده گرا، ارزشیابی دانشگاهی معماری، ارزشیابی در دوران کوید ۱۹، ارزشیابی مجازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.