بررسی تاثیر بانکداری الکترونیک در شفافیت مالی تخصیص منابع، مقابله با پولشویی و جرایم بانکی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات اقتصاد، مدیریت مالی و حسابداری، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EMA-8-4_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 277
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد کلیبری

کارشناس ارشد، گروه حسابداری، دانشگاه غیرانتفاعی نبی اکرم، تبریز، ایران

چکیده

بی تردید نقش کانونی نظامهای بانکی در کارکرد نظام های اقتصادی انکارناپذیر است. امروزه با پیشرفت فناوری اطلاعات، بانکداری الکترونیک گسترش یافته است و شناسایی نقش بانکداری الکترونیک در جرایم بانکی با در نظر گرفتن مزایا و معایب آن حائز اهمیت می.باشد. یکی از اشکال جرایم اقتصادی سازمان یافته، پدیده پولشویی می باشد که با هدف مشروعیت بخشیدن به وجوهی است که در اصل منشا غیرقانونی است. هدف این تحقیق شناسایی روش های پولشویی با استفاده از بانکداری الکترونیکی، بررسی مزایا و معایب باندکداری اکترونیک در این پدیده و ارائه راه کارهای مناسب برای مبارزه با آن و کاهش جرایم بانکی می باشد. نتایج تحقیق نشان داده که با توجه به اهمیت نظام های بانکداری و سو استفاده از این بستر برای مقاصد پولشویی، نیاز مبرم به تصویب و اجرای قوانین مرتبط و نیز اجرای سامانه های ضد پولشویی از سوی دولت ها و موسسات سیاستگذار در امور اقتصادی مورد توجه قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

پولشویی، بانکداری الکترونیک، شفافیت مالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.