ببررسی ارتباط بین تجربه کاری و اعتماد به نفس پرستاران اورژانس نسبت به حضور خانواده حین احیای قلبی ریوی
محل انتشار: نشریه پرستاری مراقبت ویژه، دوره: 12، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 172
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCCNUR-12-4_006
تاریخ نمایه سازی: 4 شهریور 1402
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: معمولا هرگاه بیماری در بیمارستان دچار ایست قلبی ریوی می شود، در زمان شروع عملیات احیا خانواده بیمار به اتاق انتظار هدایت می شود و یک نفر از اعضای تیم احیا از اتاق احیا خارج شده و خانواده را در جریان وضعیت بیمار قرار می دهد. یکی از موضوعات مورد بحث در بسیاری از کشورها از جمله ایران حضور خانواده حین احیا است که در ایران به صورت جدی اجرا نمی شود. از عوامل موثر نسبت به پذیرش و اجرای آن می توان به میزان اعتماد به نفس پرستاران اشاره کرد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین تجربه کاری و اعتماد به نفس پرستاران اورژانس نسبت به حضور خانواده حین احیا است.
روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی همبستگی است که در مدت سه ماه (از خرداد تا مرداد ۱۳۹۸) و در ۷ بیمارستان آموزشی شهر تبریز انجام شد. ۱۴۰ نفر از پرستاران بخش اورژانس به روش تصادفی طبقه ای نسبی در این مطالعه انتخاب شدند. از پرسشنامه های اطلاعات فردی اجتماعی و اعتماد به نفس پرستاران نسبت به حضور خانواده حین احیا استفاده شد.
یافته ها: متوسط سن مشارکت کنندگان در پژوهش (۰۵/۷±) ۸۷/۳۰ سال بود. اکثر پرستاران زن و دارای مدرک کارشناسی بودند. نزدیک به نصفی از پرستاران (۴۲/۴۶%) کمتر از ۵ سال سابقه کار داشتند. همچنین میانگین نمره اعتماد به نفس ایشان نسبت به حضور خانواده حین احیا (۶۹/۱۲ ±) ۹۱/۵۲ از ۸۵ و در حد متوسط بود. پرستاران با سابقه کاری بیشتر، اعتماد به نفس بالاتری داشتند، به طوری که بین میانگین نمره اعتماد به نفس پرستاران با سابقه کمتر از ۵ سال و پرستاران با سابقه ۱۱ تا ۲۰ سال اختلاف معنادار (P=۰/۰۲۵ و F=۳/۲۰۰) وجود داشت.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر، پرستارانی که سابقه کاری بیشتری دارند از اعتماد به نفس بالاتری برای حضور خانواده حین عملیات احیای قلبی ریوی دارند. بنابراین به مدیران پرستاری و بیمارستانی پیشنهاد می شود تا برای اجرای بهتر مراقبت خانواده محور در بخش اورژانس، از پرستاران با سابقه کاری بیشتر و به تبع آن دارای اعتماد به نفس بالاتر استفاده کنند.
کلیدواژه ها:
Cardiopulmonary Resuscitation ، Family Presence during Resuscitation ، Self-confidence ، Nurses ، Work Experience ، احیای قلبی - ریوی ، حضور خانواده هنگام احیا ، اعتماد به نفس ، پرستاران ، تجربه کاری
نویسندگان
حمیدرضا حریریان
Department of Internal Surgery, Department of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
امین سلیمانی
Facuality of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
هادی حسنخانی
Department of Internal Surgery, Department of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :