آمادگی پرستاران اورژانس در مراقبت از بیماران ترومایی و عوامل مرتبط

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نشریه پرستاری مراقبت ویژه، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JCCNUR-13-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده حیدری

Department of Nursing, Faculty of Nursing & Midwifery School, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran

محمد عباسی نیا

Department of Nursing, Faculty of Nursing & Midwifery School, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran

مریم عبدلی

Department of Nursing, Faculty of Nursing & Midwifery School, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran

چکیده

ززمینه و هدف: یکی از دلایل مهم عملکرد نامطلوب پرستاران اورژانس در ارائه مراقبت به بیماران ترومایی فقدان آمادگی، دانش و مهارت های مربوطه است. ارزیابی دوره­ای آمادگی پرستاران اورژانس ضروری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین آمادگی پرستاران اورژانس در مراقبت از بیماران ترومایی بر اساس شاخص ATLS و عوامل مرتبط با آن انجام شد. مواد و روش ­ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی ۲۳۰ پرستار شاغل در اورژانس سه بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قم با روش نمونه گیری آسان و در دسترس در سال ۱۳۹۸ شرکت کردند. اطلاعات با استفاده از ابزارهای اطلاعات دموگرافیک و آمادگی پرستاران در مراقبت از بیمار ترومایی جمع­آوری شد. ابزار آمادگی شامل حیطه­های تریاژ، ارزیابی اولیه، ارزیابی ثانویه سر تا پا و مراقبت از بیماران ترومایی در شرایط خاص بود. طیف نمره کلی آمادگی و هریک از حیطه های آن ۵-۱ بود. تجزیه تحلیل داده­ها با آمار توصیفی و آزمون­ های تی مستقل، آنوا، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی انجام شد. سطح معناداری آماری برای تمامی آزمون ها ۰/۰۵ در نظر گرفته شد. یافته ­ها: میانگین و انحراف معیار نمره آمادگی پرستاران ۰/۰۶±۳/۵۵ بود. حیطه "تریاژ" و "بررسی شکم"در ارزیابی ثانویه ضعیف­ترین( با میانگین ۲/۸۷) و "برهنه کردن بدن بیمار و ارزیابی کل بدن" (با میانگین ۴/۱۹) در ارزیابی اولیه و مراقبت از بیماران ترومایی با شرایط خاص قوی­ترین حیطه­های آمادگی پرستاران بود. نتایج نشان داد، آمادگی پرستاران با تحصیلات، منابع دریافت اطلاعات، گذراندن دورهای آموزشی، سن، سابقه کار کلی و اورژانس ارتباط معنی­داری داشت (۰/۰۵> P). نتیجه ­گیری: آمادگی پرستاران اورژانس در مراقبت از بیماران ترومایی بیش از دو سوم نمره کل و خوب بود. مدیران خدمات پرستاری بایستی برنامه­های آموزشی در جهت تقویت نقاظ ضعف پرستاران و در نهایت افزایش کیفیت مراقبت پرستاری و سطح ایمنی بیماران ترومایی طراحی و اجرا کنند.

کلیدواژه ها

Preparation, Trauma, Emergency, Nurse, Advance Trauma Life Support (ATLS), آمادگی, تروما, اورژانس, پرستار, حمایت حیاتی پیشرفته در تروماATLS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.