جایگاه قنات درچشم انداز جغرافیای گردشگری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا و گردشگری در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: NGTC01_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1278
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان مشرف قهفرخی

دانشجو اکرشناس ارشد سازه های آبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقی

مریم خزائی

کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه شیراز

چکیده

گردشگری به عنوان یک فعالیت اقتصای، نمایانگر واقعی جریان سرمایه و جابجایی انسان در حجمی بسیار بزرگ می باشد. با توجه به آمارهای ارائه شده از سازمان جهانی گردشگری WTO در سال 2010 تعداد گردشگران جهان نزدیک به یک میلیارد گردشگر و تولید ناخالص داخلی گردشگری 9/2 درصد از کل تولید ناخالص داخلی جهان و معادل 5 هزار و 751 میلیارد دلار بوده است. اما متاسفانه بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط همان سازمان در سال 2011 ایران رتبه 114 در میان 139 کشور مورد بررسی را به خود اختصاص داده است. بدون شک تنها راه حل و اصلاح شاخص رقابت پذیری و رسیدن به جایگاه واقعی در میان کشورهای منطقه تمرکز بر فاکتورها و سیاستگزاری هایی است که سبب توسعه و جذابیت سفر و توریسم گردد. مدتهاست کشورها با درک اهمیت صنعت گردشگری اقدام به ارائه طرح ها و چشم اندازهای جامع از آینده کرده اند تا بتوانند سهم قابل توجهی از سود سرشار این صنعت را به خود اختصاص دهند. این طرح ها که تحت عنوان استراتژی توسعه گردشگری TOURISM DEVLOPMETNT STRATEGY(TDS) نامیده شده اند در بسیاری از کشورها تدوی شده و در حال اجرا می باشند. از پتانسیل هایی که قنات را به موضوع گردشگری تبدیل می کند اسطوره ها، افسانه ها، جشن ها و مراسم هایی چون عروسی قنات، معماری و تکنولوژی ساخت و در نهایت شگفتی های خاص در برخی از آنها می باشد. این جاذبه ها حس نوستالوژی را در هر گردشگری که از فضای مدرنیته آزرده خاطر شده وبه دنبال گردشگری پسامدرن می باشد به خود جلب کرده و می تواند درجذب گردشگران در قالب گروه های عمومی، تخصصی و یا گروه های کوچک یا انفرادی که از آنها با عنوان FREE INDEPENDENT TRAVELER(FIT) نام برده می شود بسیار مؤثر باشد.

کلیدواژه ها

جغرافیا و قنات، جغرافیا و گردشگری قنات، قنات و گردشگری، شگفتی های قنات، چشم انداز گردشگری و قنات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.