تاثیر معماری مساجد ایرانی اسلامی دوره صفوی در جذب گردشگر (نمونه موردی: شهر اصفهان)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا و گردشگری در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: NGTC01_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه بدیهی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه آزاد اسلا

سعیده مرادمند

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه آزاد اسلا

چکیده

معماری خلق فضایی است پویا، ملموس و قابل درک و از این رهگذر همواره معرف هویتی ویژه برای آدمیان بوده است. معماری اسلامی نیز به مثابه نمودی آشکار از این بیان و هنر مقدس، در ساخت عناصر و ساختارهای فیزیکی به منصه ظهور رسیده است. در این میان آثار معماری مساجد، سرآمد این عناصر و ساختارهای فیزیکی معماری اسلامی است که بیش از هر عنصر کالبدی دیگری، آدمی را رهسپار سفر روحانی قربت می سازد. مساجد نمودی برجسته و آشکار از هنر در ساحتی متبرک و مقدس هستند و از دیرباز نیز بستر ساز رویدادهای تاریخی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بوده اند و از آنجایی که عصر صفویه، عصر اعتلای معماری ایران است و شهر اصفهان نیز با دارا بودن موقعیتی ویژه در زمان حکومت صوفویان و همچنین در برداشتن شاهکارهای معماری ایرانی- اسلامی این عصر چون مسجد شیخ لطف الله و مسجد امام رونقی خاص در معماری یافته، از این رو می توان گفت معماری مساجد دوره صفوی در این شهر می تواند بیش از هر معماری دیگری با غنی ترین ابعاد وجودی انسان تعاملی دو سویه پیدا کرده و نقش بسزایی در جذب گردشگر از سرتاسر جهان داشته باشد، در این پژوهش نیز سعی بر این است که به چگونگی تأثیر این نوع معماری ایرانی- اسلامی که در واقع، مظهر و تجلی عین اندیشه های انسانها می باشد، در جذب گردشگر بپردازیم

کلیدواژه ها

معماری، صفویه، مسجد، گردشگر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.