بازنگری و کلید شناسایی کنه های خانواده Laelapidae (Acari: Mesostigmata) استان گیلان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات آفات گیاهی، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IPRJ-8-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلیل حاجی زاده

گروه گیاه پزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

امید جوهرچی

گروه گیاه پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

چکیده

در این بررسی فون کنه­ های خانواده Laelapidae استان گیلان بازنگری شده است. نمونه­های مورد بررسی متعلق به یک دوره بیست ساله از ۱۳۷۷ تا سال ۱۳۹۷ از استان گیلان هستند که در کلکسیون کنه ­شناسی گروه گیاه ­پزشکی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان در شهر رشت وجود دارند. تعداد نمونه ­های مورد بررسی قریب بر ۲۰۰۰ کنه می­ باشد که به صورت اسلاید میکروسکوپی نگهداری می ­شوند. در این بررسی تعداد ۴۶ گونه از کنه ­های خانواده Laelapidae از ۱۶ جنس Androlaelaps ، Cosmolaelaps، Euandrolaelaps، Eulaelaps، Gaeolaelaps،Gymnolaelaps ، Haemogamasus، Haemolaelaps، Hypoaspis، Laelaspis، Laelaspisella، Ololaelaps، Pnemolaelaps، Pseudoparasitus، Reticulolaelaps و Stratiolaelaps از استان گیلان معرفی و کلیدی برای شناسایی جنس و گونه ­ها ارائه شده است. دو گونه Gaeolaelaps iranicus Kavianpour & Nemati و Hypoaspisella linteyini (Samsinak) که در بررسی­ های اخیر جمع­ آوری شدند به عنوان گزارش جدید برای فون کنه­ های استان گیلان معرفی می ­شوند. جنس نر گونه G. iranicus که تا کنون در دنیا گزارش نشده است، نیز از استان گیلان جمع­آوری و توصیف شده است.

کلیدواژه ها

فون, کلید تشخیص, گزارش جدید, توصیف, گیلان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.