ارزیابی مطلوبیت حکمرانی در مدیریت شهری(مطالعه موردی: منطقه چهار کلان شهر اهواز)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی و دومین همایش بین المللی کاربرد مدلهای پیشرفته تحلیل فضائی سنجش از دور و GIS در آمایش سرزمین
  • کد COI اختصاصی: GISLS05_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لاله خواجوی نیا

کارشناسی ارشد جغرافیاوبرنامه ریزی شهری، واحد ماهشهر، دانشگاه آزاداسلامی، ماهشهر، ایران

عباس معروف نژاد

استادیارگروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحدماهشهر، دانشگاه آزاداسلامی، ماهشهر، ایران

چکیده

مطلوبیت حکمرانی شهری رویکرد جدیدی در فرایند مدیریت شهری می باشد که ساختارهای سنتی و متمرکز مدیریت شهری را به چالش کشیده است. این رویکرد با داشتن مولفه های کاربردی و موثر در راستای نهادینه کردن مشارکت بین مدیریت شهری، بخش خصوص و جامعه مدنی برای مواجهه با چالش ها و مسائل شهری ارائه شده است. در این راستا مطالعه حاضر در راستای ارزیابی مولفه های حکمرانی شهری در منطقه ۴ شهر اهواز به انجام رسیده است. این پزوهش با هدف گذاری کاربردی و با روش شناسی توصیفی تحلیلی به انجام رسیده است. برای گردآوری داده های توصیفی از روش کتابخانه ای و برای گردآوری داده های تحلیلی از روش پیمایشی به صورت ابزار پرسشنامه استفاده شده است. جامعه نمونه پژوهش ۳۶۱ نفر از شهروندان و کارشناسان شهرداری منطقه ۴ کلان شهر اهواز می باشند. تحلیل نتایج پژوهش بر اساس روش های اماری نشان می دهد که از ۵ شاخص حکمرانی شهری مورد بررسی، شاخص اثربخشی در بین سایر شاخص ها دارای بیشترین امتیاز یعنی با میانگین ۵۵/۲ و بعد از آن به ترتیب شاخص پاسخگویی/ شفافیت با ۳۰/۲، شاخص مشارکت با ۲۸/۲، شاخص امنیت با ۲۰/۲ و شاخص تساوی با ۱۱/۲ در رده های بعدی اهمیت برای بسترسازی حکمرانی مطلوب شهری در منطقه ۴ کلان شهر اهواز قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

مطلوبیت حکمرانی، مدیریت شهری، منطقه ۴ شهری، کلان شهر اهواز.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.