بررسی روند توسعه رویکرد پسماند صفر بر اساس یک جنبش اجتماعی و تجربه ایتالیایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی و دومین همایش بین المللی کاربرد مدلهای پیشرفته تحلیل فضائی سنجش از دور و GIS در آمایش سرزمین
  • کد COI اختصاصی: GISLS05_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه ذاکریان

استادیارگروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحدیزد ، یزد، ایران

فاطمه امینی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحدیزد ، یزد، ایران

محسن ملکیان

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحدیزد ، یزد، ایران

چکیده

این پژوهش، به مطالعه تاریخچه جنبش اجتماعی بین المللی پسماند صفر پرداخته و نقش آن را به عنوان نقطه مرجع، فرهنگی سازمانی و علمی برای مدیریت پسماند بخصوص مدیریت همگانی برجسته می داند. پسماند صفر به عنوان بخشی از یک جنبش اجتماعی گسترده تر در زمینه منافع عمومی تفسیر می شود که در ایتالیا منتقدان تندروی حکومت نوآزادی خواه (نئولیبرال) مرتبط با خدمات عمومی محلی را به وجود آورد. نقطه اوج این جنبش رفراندوم سال ۲۰۱۱ بود که در آن ۲۷ میلیون شهروند ایتالیایی به خصوصی سازی پسماند، آب و مدیریت حمل ونقل در سطح شهری رای منفی دادند. بر اساس نتایج تحقیق، جنبش پسماند صفر با بازیافت خانه به خانه، به کود تبدیل کردن پسماندهای، شهری سیستم پرداخت جریمه به هنگام پرتاب (PAYT) مراکز استفاده مجدد و ارتباطات محیطی موفق به ایجاد سازوکاری از مفاهیم محرک برای مدیریت پسماندها شد. بعضی از تحقیقات موردی پیشنهاد شده به شکلی خاص عواملی بودند که یافته های استراتژی پسماند صفر را در آن قلمرو اجرا کرده و شیوه های سازمانی و اجتماعی جدیدی را با هدف افزایش بازیافت و تبدیل اقتصاد محلی به یک اقتصاد چرخشی آزمایش کردند.

کلیدواژه ها

پسماند صفر؛ مدیریت دانش؛ تسلط فرهنگی؛ اقتصاد چرخشی شبکه های مشارکتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.