چالش ها و راهکارهای یادگیری بر اساس شیوه های نوین برنامه ریزی درسی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و فلسفه معارف اسلامی
  • کد COI اختصاصی: CSPIE01_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اسمعیلی

کارشناسی ارشد جغرافیا گرایش برنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور وزوان

آمنه فیاض بخش

کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه پیام نور واحد آمل

معصومه موسوی هاشمی

کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد ایذه

پگاه علیزاده

کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه پیام نور واحد هفتکل

مریم چنانی

کارشناسی الهیات/ قران و حدیث دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

در دهه گذشته، اصول آموزش یادگیرنده محور در تمام سطوح و رشته های آموزشی مورد استفاده گسترده قرار گرفته است. متاسفانه با محبوبیت این اصول، تعریف آموزش یادگیرنده محور کمی مبهم و بیش از حد ساده شده است. اگرچه راهبردهایی مانند مشارکت دانش آموز ،یادگیری فعال و سایر شیوه هایی که دانش آموزان را در یادگیری خودشان مشارکت میدهند، جزء ضروری آموزش یادگیرنده محور است. این شیوه ها بیانگر کل فلسفه معنای معلم محور بودن نیست. آموزش دانش آموز محور با دادن کنترل بر فرآیندهای یادگیری دانش آموزان را برانگیخته می کند. معلمان بیشتر تصمیمات مربوط به یادگیری را برای دانش آموزان می گیرند. معلمان تصمیم می گیرند که دانش آموزان چه چیزی را یاد بگیرند، چگونه آن را یاد بگیرند، سرعت یادگیری و شرایطی که تحت آن یاد می گیرند، و سپس معلمان تعیین می کنند که آیا دانش آموزان یاد گرفته اند یا خیر. رویکردهای یادگیرنده محور رشد فکری ایجاد می کند که متفکران و یادگیرندگان مستقل را ایجاد می کند. محیط آموزشی یادگیرنده محور، مسئولیت یادگیری و تصمیم گیری را بر عهده دانش آموز قرار می دهد. زمانی که دانش آموز متوجه می شود که باید از یک یادگیرنده وابسته حرکت کند تا به طور مستقل در مورد آنچه برای او مهم است که یاد بگیرد و چگونه یک مفهوم را عمیقا باید مطالعه کند، تصمیم گیری کند، ممکن است احساس فقدان وجود داشته باشد.

کلیدواژه ها

فراگیران، دانش آموز محور، برنامه ریزی درسی ،یادگیری مشارکتی ، یادگیری استقرایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.