مروری بر الگوریتم های حل مسئله زمان بندی پروژه با محدودیت منابع با در نظر گرفتن مسائل کشاورزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مکانیزاسیون کشاورزی، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAMTB-8-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیمیا شیرینی

گروه مهندسی کامپیوتر - دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه تبریز - تبریز- ایران

عادل طاهری حاجی وند

گروه مهندسی بیوسیستم - دانشکده کشاورزی - دانشگاه تبریز - تبریز- ایران

سینا صمدی قره ورن

گروه مهندسی برق - دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه تبریز - تبریز- ایران

چکیده

پروژه های زمان­بندی در کشاورزی شامل عملیات و فعالیت هایی است که با ترتیب معین و در یک بازه زمانی مشخص انجام می گیرد. چنانچه این عملیات و فعالیت ها به موقع انجام نشوند، به دلیل افت کمی و کیفی محصول، کاهش سنگینی در درآمد کشاورز یا واحد کشاورزی ایجاد می شود که این هزینه ها نامشهود است. از طرفی دیگر عملیات کشاورزی برای اجرا نیازمند به کارگیری منابع هستند که معمولا محدود بوده و در صورت عدم تخصیص بهینه به فعالیت ها، احتمال به موقع نبودن فعالیت ها افزایش می یابد. به منظور کاستن از هزینه های به موقع نبودن، این پروژه ها نیازمند برنامه ریزی، زمان بندی و مدیریت علمی و منطقی زمان و منابع هستند. این به یک مسئله استاندارد در زمینه زمان بندی پروژه تبدیل شده که محققان زیادی را به خود علاقه مند کرده است و آن ها از روش های زمان بندی مختلف از جمله روش­های دقیق و روش­های اکتشافی و فراکتشافی استفاده کرده­اند. در نتیجه، روش­های مختلفی از مسئله زمان بندی پروژه با محدودیت منابع اولیه توسعه یافته اند. این مقاله یک مرور کلی بر روش­ها و تحقیقاتی و تحلیلی بر روش­های موجود می­باشد که تاکنون منتشر شده است. در این مقاله به بررسی اهداف و رویکردهای حل مسئله زمان­بندی پروژه  با در نظر گرفتن برخی کارهای موجود در حیطه کشاورزی و همچنین به داده­های مربوط پرداخته شده است. نتایج نشان میدهد پژوهش­های زیادی در راستای زمان بندی پروژه با منابع محدود انجام شده است. اما کارهایی که برای حل مسئله زمان بندی پروژه در حوزه کشاورزی باشد بسیار کم و انگشت شمار بوده است. بنابراین برای کارهای آینده و تحقیقات آتی می توان از روش های ارائه شده در سایر حوزه­ها، برای حل مسئله زمان­بندی پروژه با منابع محدود در حوزه کشاورزی استفاده بنماییم.

کلیدواژه ها

زمان بندی, کشاورزی, الگوریتم, محدودیت منابع, فرااکتشافی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.