بررسی کیفیت پساب کارخانه استخراج ید کانسار خزر جهت تخلیه به دریا با در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی مدل سازی و فناوری های جدید در مدیریت آب
- کد COI اختصاصی: MIWM02_135
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 747
نویسندگان
دانشیار گروه کشاورزی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
استادیار گروه عمران، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
چکیده
تخلیه فاضلاب های شهری، صنعتی و کشاورزی به دریاچه ها، دریا و اقیانوس ها پدیده ای است که در بسیاری از شهرها و مناطق ساحلی دنیا قابل مشاهده است و تجربیات جهانی موفق فراوانی در این زمینه وجود دارد. با توجه داشتن نوار ساحلی طولانی در شمال و جنوب کشور، تخلیه پساب به دریا می تواند به عنوان یکی از گزینه های دفع پساب مورد نظر باشد. با این حال، تخلیه باید به گونه ای صورت گیرد که حداقل اثر را بر روی آب های پذیرنده داشته باشد. با توجه به حجم قابل توجه پساب کارخانه ید کانسار خزر (دبی ۲۴۰ لیتر بر ثانیه) از یک سو و نزدیکی آن به دریای خزر از سوی دیگر، پژوهش حاضر با هدف بررسی و امکان سنجی تخلیه پساب این کارخانه به دریای خزر با در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی صورت گرفت. نظر به فقدان استاندارد ملی در خصوص بررسی کیفیت آب های محیطی دریایی و تخلیه پساب به آنها، در پژوهش حاضر ضمن بررسی گسترده منابع و استانداردهای ملی و بین المللی، از یک استاندارد پیشنهادی استفاده شد که در آن ارزیابی وضعیت کیفیت آب محیط های دریایی و میزان مجاز آلاینده های مختلف جهت تخلیه پساب به درون آنها بر اساس کاربری مناطق ساحلی در پنج طبقه ۱- مناطق حفاظت شده طبیعی و حساس ساحلی، ۲- مناطق آبزی پروری، ۳- مناطق گردشگری، ۴- مناطق مسکونی و کشاورزی و صنایع کوچک و ۵- مناطق صنعتی یا بندرگاه صورت می گیرد. نتایج نشان داد که به جای تخلیه مستقیم، امکان تخلیه پساب کارخانه پس از رقیق سازی پساب با آب چاه های ساحلی یا اختلاط آن با آب دریا وجود دارد.کلیدواژه ها
استاندارد زیست محیطی، رقیق سازی، شوری، فلزات سنگین، کاربری ساحلی.مقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.