بررسی عمق و قطر دایره عظیمه الگوی توزیع رطوبت در خاک در شرایط کاربرد میدان مغناطیسی و آب شور در دو بافت مختلف خاک
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی مدل سازی و فناوری های جدید در مدیریت آب
- کد COI اختصاصی: MIWM02_114
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 259
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.
عضو هیات علمی بخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.
عضو هیات علمی بخش مهندسی زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.
عضو هیات علمی بخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.
چکیده
در پژوهش حاضر امکان استفاده از میدان مغناطیسی به منظور بهبود الگوی توزیع رطوبت در خاک مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش در قالب یک طرح اسپلیت پلات بر پایه زمان، با سه سطح میدان مغناطیسی (G ۱۵۰۰و ۷۶۰۰ در مقایسه با تیمار شاهد بدون میدان مغناطیسی)، سه سطح شوری (ds.m-۱ ۳و۹ در مقایسه با تیمار شاهد ds.m-۱ ۵/۱)، سه تکرار و بر روی دو خاک با بافت سنگین (رسی شنی) و سبک ( شنی لومی) انجام شد و صفات عمق الگوی توزیع رطوبت و قطر دایره عظیمه در بازه های زمانی نیم ساعته و در مجموع به مدت پنج ساعت ( ده بازه زمانی) اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل نتایج بدست آمده نشان داد که عمق الگوی توزیع رطوبت و قطر دایره عظیمه در خاک با بافت شنی لومی تحت تاثیر میدان مغناطیسی در مقایسه با نمونه بدون میدان مغناطیسی افزایش یافته است. بیشترین عمق و قطر دایره عظیمه در خاک با بافت شنی لومی در بازه زمانی پنج ساعته در تیمار میدان مغناطیسی G ۷۶۰۰ و به ترتیب به مقدار cm ۰۸/۷۱ و ۳۳/۷۳ مشاهده شد که با مقادیر ثبت شده در نمونه شاهد اختلاف معنی دار داشت. همچنین اثر میدان مغناطیسی در بازه زمانی پنج ساعته بر روی صفات مورد نظر در خاک رسی شنی معنی دار نشد. تجزیه و تحلیل مقایسه میانگین های نیم ساعته انجام شده نشان داد اثر سه طرفه مغناطیس×شوری×زمان روی عمق الگوی توزیع رطوبت در خاک شنی لومی معنی دار و بر قطر دایره عظیمه الگوی توزیع رطوبت در خاک رسی شنی معنی دار شد. بیشترین افزایش صفت عمق در نیم ساعت اول در تیمار (ds.m-۱ ۳ و G۷۶۰۰) در خاک و به مقادیر cm ۵/۲۲ مشاهد شد. بیشترین افزایش قطر دایره عظیمه الگوی توزیع رطوبت نیز در نیم ساعت اول در بافت رسی شنی و در تیمار (ds.m-۱ ۳ و G۷۶۰۰) به مقدار ۰۰/۵۰ سانتی متر ثبت شد.کلیدواژه ها
آبیاری قطره ای، الگوی توزیع رطوبت، شوری، میدان مغناطیسی.مقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.