جستجوی ساختار تنسگریتی در معماری طبیعت Searching tensegrity system in architecture of nature

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سازه و معماری
  • کد COI اختصاصی: NCSA01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین حبیبی

دانشجوی دکتری معماری دانشگاه تهران

چکیده

سازه باید تابع قوانین طبیعت و تامین کننده الزامات آن باشد و به آن احترام بگذارد هر نوع توسعه یا پیشرفت در مهندسی ساختمان در جهت رسیدن به یک معماری پایدار فقط به کمک قوانین طبیعت امکان پذیر است. نوعی سادگی ذاتی در طبیعت وجود دارد که اگر بتوان آن را در طراحی سازه به کار بست میتوان مطمئن بود که به ساختمانی پایدار خواهد انجامید. طبیعت به ما درس طراحی سازه می آموزد.طبیعت با قوانین جاری درون خود راه هایی را نشان می دهد که می توان با استفاده از آنها با کمترین اجزاء ترکیبات متنوع و بی انتها از فرمهای سازه ای را به وجود آورد. "برای ایده های جدید در طرح های سازه و معماری ساختمان ها خلاقیت و نوآوری را باید در طبیعت و سازه های تنسگریتی جستجو کرد.باید از آنچه که نوآوری فناوری در چند سال اخیر با استفاده از مصالح جدید به همراه داشته است آموخت و این که چگونه با استفاده از کمترین انرژی و مصالح بیشترین کارایی حاصل می شود.سبکی در ساختمان ها باید خواسته و معیار طراحی باشد. طرح با به کارگیری روشهای جدید باکمترین حجم مقاومت کششی و فشاری بیشتری نسبت به تنشهای وارده ایجاد کرد. باید از طبیعت الهام گرفت جایی که بیشترین تاثیرات با کمترین انرژی ، سعی و تلاش ایجاد شده است.انسان می تواند از طبیعت با استفاده از مصالح ساخته ی دست بشر با همان زیبایی ، مقاومت، اقتصادی بودن، قابلیت انعطاف و در حالی که از حداقل انرژی استفاده می نماید ( تقلید کند." ) این مقاله سعی دارد با توجه به طبیعت و محیط زیست و بررسی خصوصیات و رفتارهای سلولهای زنده موجودات ارتباطی منطقی بین این ساختارهای زنده و سازه های تنسگریتی ایجاد کرده و نشان دهد که ردپای اصول به کاررفته در این نوع ساختار را می توان به طرز خارق العاده ای در تمام قسمتهای طبیعت جستجو نمود. بخشهای مختلف مقاله شامل روش تحقیق،مقدمه و طرح موضوع،اهداف،فرضیه و سوالات مطرح،شرح موضوع،نمونه های اجرایی و بالاخره کاربردها و نتایج می باشد.

کلیدواژه ها

ساختار تنسگریتی - طبیعت- ساختار سلولی- سازه و معماری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.