اولین همایش ملی جغرافیا و گردشگری جغرافیا و گردشگری شهری (مطالعه موردی شهر مرزی آستارا)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا و گردشگری در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: NGTC01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد خضری

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری- کارشناس واحد ساختان و شهرسازی

چکیده

جغرافیا و گردشگری شهری (مطالعه موردی شهر مرزی آستارا )گردشگری را می توان با ترکیب ابعاد مختلف جغرافیایی، اجتماعی و اقتصاد چنین تعریف کرد: مسافرتی کوتاه مدت که از نقطه ای شروع و در نهایت بازگشت به همان نقطه، که در طول این سفر بر اساس یک برنامه خاص از مکان ها و جاهای متعدد دیدار می شود و مبالغ زیطادی که گردشگران خرج می کنند عاید کشور میزبان می شود. (کولتمن) بطور قطع آنچه که در زوایای تعاریف مختلفی که از گردشگری دیده می شود 2 فاکتور مهم مشهود تر از دیگر محصولات این صنعت معرفی می شود، توسعه اقتصادی و ا شاعه فرهنگی. و هریک از آنها به تنهایی از عوامل هستند که می توانند برای متولیان و مسئولین حکم محرک را جهت تقویت بنیه گردشگری ایفا کنند. از دیدگاه صاحبنظران این صنعت فضاهای مختلفی نظیر فضای روستایی، فضای کوهستانیف فضای ساحلی و فضای شهری در صنعت گردشگری مشخص شده است. هر یک از این فضاها ویژگی خاص خ ود را دارند که سرا»د همه اینها، فضای شهری است که موجب پدیداری گردشگری شهری می باشد. اما در کالبد گردشگری شهری 2 گونه از فضای گردشگری را می توان تفکیک نمود: فضای مدرن یا جدید شهری مانند پارکها و فرهنگسراها و مراکز خرید و فضای سنتی شهری از قبیل پارکها و بازارها و امامزاده ها که هر یک از این فضاها به منظور جلوه گری بیشتر نیازمند بهینه سازی و توسعه در آن بخش می باشد. اما آنچه که سعی شده در این پژوهش به عنوان مورد مطالعاتی در بوته نقد و بررسی قرار گیرد، فضاهای گردشگری شهری در شهر مرزی آستارا می باشد. در این تحقیق تلاش شده با استفاده از مدل تحلیلی SWOT نقاط ضعف و قوت، امکانات، توانمندیها، تهدیدها و فرصتها را مورد بازخوانی قرار داده و با استفاده از روش تحلیلی مذکور و برآیند حاصله به نتیجه گیری و ارائه راهکارهای کاربردی مناسب جهت تقویت بنیه بالای گردشگری این شهر بپردازیم. شهری که به واسطه طبیعت زیبا و بازارچه هایی از جنس اجناس وارداتی دارای پتانسیلهای بالایی در گردشگری شهری می باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.