امکان سنجی جذب عناصرکادمیم و منگنز از فاضلاب ها توسط منعقدکننده نانو سیلیس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی مدل سازی و فناوری های جدید در مدیریت آب
  • کد COI اختصاصی: MIWM02_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا طاهریان

دکتری علوم و مهندسی آب، کارشناس حفاظت رودخانه و سواحل، آب منطقه ای استان سیستان و بلوچستان

لیلا طاهریان

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

فلزات سنگین بیشتر از طریق تخلیه پساب های صنعتی به محیط زیست وارد می گردند و برای انسان ها و دیگر موجودات زنده اثرات زیان-باری را به دنبال دارد؛ بنابراین حذف آن ها از پساب های صنعتی یک موضوع زیست محیطی بسیار مهم ودرخور توجه است ازآنجا که مواد زائد بیولوژیکی ارزان قیمت بوده و در طبیعت فراوان یافت می شود جذب یون های محلول فلزات سنگین توسط این مواد می تواند روشی مناسب و ارزان جهت حذف فلزات سنگین از پساب های صنعتی باشد. به همین منظور دراین تحقیق منعقد کننده نانو سیلیس سیلیس به عنوان جاذب برای جذب فلزات سنگین کادمیم و منگنز از محلول در pH، مدت زمان تماس جاذب با محلول، غلظت اولیه فلز درمحلول بررسی گردید. در این تحقیق اثر pH محلول و بیشترین مقدار جذب که در pH بالا اتفاق می افتد. که در مورد کادمیم ۱۰=pH می باشد، همچنین در مورد منگنز هم به همین صورت در۹ pH=اتفاق می افتد. این مطالعه نشان می دهد که مقدار جذب فلزات منگنز وکادمیم با مقدار غلظت فلزات در محلول و با افزایش مقدار اولیه فلزات مقدار جذب هم افزایش می یابد. زمان ماند مناسب برای رسیدن به فرایند جذب مناسب یک ساعت می باشد که برای اغلب جاذب ها این زمان وجود دارد وبعد ازآن مقدار جذب ثابت می ماند. بنابراین با این اوصاف نشان می دهد که نانو سیلیس سیلیس با اثر جذب ۸۷% می تواند یکی از جاذب های موثر برای کاهش کادمیم و منگنز از پساب ها به کار رود.

کلیدواژه ها

ایزوترم، پساب، جذب، کادمیم، منگنز، نانو سیلیس سیلیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.