کاربرد مدل LARS-WG در پیش بینی پارامترهای حداقل و حداکثر دما در ایستگاه سینوپتیک بندرانزلی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی مدل سازی و فناوری های جدید در مدیریت آب
  • کد COI اختصاصی: MIWM02_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه فروزان مهر

دانشجوی دکترا منابع آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند

مصطفی یعقوب زاده

دانشیار، عضو گروه پژوهشی خشکسالی و تغییر اقلیم دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

مهدی امیرآبادی زاده

استادیار، عضو گروه پژوهشی خشکسالی و تغییر اقلیم دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

سعیده حسین آبادی

دانشجوی دکترا منابع آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند

چکیده

تبعات منفی پدیده ی تغییراقلیم تا آنجاست که در بین ده عامل تهدیدآمیز بشر در قرن ۲۱ مانند فقر، سلاح های هسته ای،کبود غذا و ..... پدیده تغییر اقلیم مقام اول را دارد. افزایش دما بر روی بخش های مختلف زندگی انسان از قبیل سلامت، منابع هیدورلوژیکی و کشاورزی تاثیر عمده ای خواهد داشت که در این میان، بحث این تاثیرات بر سلامت انسان از جایگاه ویژه ای برخودار است. باتوجه به این نکته که دما از مهمترین متغییرهای اقلیمی است و تغییر در آن باعث تغییر در ماهیت آب و هوایی هر محل می گردد، بخش بزرگی از تغییرات اقلیمی به بررسی روند تغییرات دما اختصاص یافته است. هدف از انجام پژوهش حاضر نیز پیش بینی دمای حداقل و حداکثر در ایستگاه سینوپتیک بندرانزلی، تحت سناریو RCP۴/۵ توسط مدل LARS-WG و بررسی کارایی این مدل و همچنین پیش نمایی تغییرات دمایی در دوره آتی( ۲۰۲۰-۲۰۵۰) می باشد. براساس نتایج به دست آمده این مدل برای ریزمقیاس نمایی تغییرات دمایی با مقدار P-Value نزدیک به ۱، بهترین عملکرد برای ریزمقیاس نمایی داده های حداقل و حداکثر دما را دارا می باشد. همچنین نتایج نشان می دهد تغییرات میانگین حداقل و حداکثر دمای ماهانه در ایستگاه سینوپتیک بندرانزلی در این مدل در دوره آتی ۲۰۲۰-۲۰۵۰ نسبت به دوره پایه ۲۰۰۵-۱۹۸۶ دارای روند کاهشی است و تنها در ماه آگوست برای تغییرات میانگین ماهانه دمای بیشینه نسبت به دوره پایه روندی افزایشی نشان داده شده است.

کلیدواژه ها

ریزمقیاس نمایی، LARS-WG، پیش بینی، دمای کمینه، دمای بیشینه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.