اثربخشی آموزش تاب آوری بر احساس غربت و تاب آوری دانشجویان دختر ساکن خوابگاه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی خانواده سالم، جامعه سالم
  • کد COI اختصاصی: FAMILYCONG01_200
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا حسین پور

دانشجوی دکترای روان شناسی، اداره آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی

لاله سمیعی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی، اداره آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی

اصغر علیزاده

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تبریز

مرضیه قاسمی

کارشناس ارشد مامایی، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی لرستان

معصومه عابدین زاده

دانشجوی کارشناس ارشد آموزش و پرورش ابتدایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم

رضا سمیعی

کارشناس ارشد مشاوره خانواده، اداره آموزش و پرورش استان لرستان

چکیده

یکی از مشکلاتی که معمولا دانشجویان، به ویژه دانشجویانی که برای تحصیل به شهرهای دیگر می روند، مسئله غربت ، تنهایی ، دلتنگی برای خانواده و شهر است ، که تا کنون کمتر به آن پرداخته شده است . پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش تاب آوری بر احساس غربت و تاب آوری دانشجویان دختر ساکن خوابگاه انجام شد. مداخله حاضر از نوع مداخله ای به صورت پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه کنترل انجام شد. جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجویان دختر مقطع کارشناسی در ترم اول ساکن در خوابگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان بود. جهت نمونه گیری ۳۰ نفر از دانشجویان کارشناسی ترم اول به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند. پس از تقسیم افراد ، متغیر مستقل (گروه درمانی به روش آموزش تاب آوری )، بر گروه آزمایش اعمال شد و گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکردند. آموزش طی ۹ جلسه ۹۰ دقیقه ای انجام شد. در جلسه اول از افراد هر دو گروه پیش آزمون پرسشنامه احساس غربت فن فلیت و تاب آوری کونور و دیودسون گرفته شد.پس از انجام آموزش با گروه آزمایش پس آزمون نیز گرفته شد. نتایج پژوهش نشان داد که آموزش تاب آوری بر میزان احساس غربت و تاب آوری دختران ساکن خوابگاه تاثیر دارد. بر این اساس می توان اظهار داشت که آموزش تاب آوری می تواند در کاهش مشکلاتی که بعد از انتقال دانشجویان به محیط دانشگاه و خوابگاه به وجود می آید موثر باشد.

کلیدواژه ها

احساس غربت ، تاب آوری ، خوابگاه، دانشجویان، فشار روانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.