نقش آسیب زای رسانه ها و شبکه های مجازی بر خانواده: مطالعه مروری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی خانواده سالم، جامعه سالم
- کد COI اختصاصی: FAMILYCONG01_197
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 296
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، واحد نایین، دانشگاه آزاد اسلامی، نایین، ایران.
دانشیار گروه روانشناسی، واحد نایین، دانشگاه آزاد اسلامی، نایین، ایران.
چکیده
هدف این پژوهش بررسی مروری نقش رسانه ها شبکه های مجازی بر خانواده و مشکلات روانشناختی - فرهنگی و اجتماعی ناشی از آن بر روی روابط زناشویی ، والدگری و سبک زندگی بود. روش پژوهش به صورت مرور سیستماتیک انجام شد. مقالات با استفاده از عبارات جست وجوی تعریف شده و از پایگاههای فارسی و انگلیسی مشخص شده، در عنوان مقالات و بدون بازه زمانی بازیابی شد. پس از بازیابی تمامی مقالات و حذف مقالات تکراری ، در کل ۵۶۳ مقاله انگلیسی و ۱۵۳ مقاله فارسی به دست آمد که داده ها به نرم افزاراندنوت انتقال داده شدند. پس از بررسی عنوان، چکیده مقالات ۶۴۸ مقاله حذف شدند. دلیل حذف مقالات، مطالعاتی خارج از زمینه بودند. در نهایت ۵۳ مقاله انگلیسی و ۱۵ مقاله فارسی مرتبط با موضوع مورد مطالعه باقی ماند. با بررسی نتایج مقالات مرتبط بامشکلات ارتباطی خانواده ناشی از شبکه های مجازی ، طبقه مشکلات زناشویی و والدگری شامل ۳ مقوله (مشکلات ارتباطی و عاطفی با فرزندان، روابط فرازناشویی و اخلال در روابط زناشویی ) و در زمینه اثرات روانشناختی - فرهنگی و اجتماعی مرتبط با شبکه های مجازی دو طبقه مشکلات روان شناختی (شامل دو مقوله مشکلات رفتاری و مشکلات عاطفی -شناختی ) و طبقه فرهنگی - اجتماعی ( شامل ۳ مقوله تغییر در سبک زندگی ، انحطاط فرهنگی و تغییر ارزشهای مذهبی ) بدست آمد. با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت فعالیت مداوم در فضای مجازی سلامت روانی و اجتماعی افراد، سبک زندگی ، ارتباطات خانوادگی را تحت تاثیر قرار می دهد.کلیدواژه ها
شبکه های مجازی ، والدگری ، روابط زناشویی ، خانواده، رسانهمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.