مروری بر اعتیاد به اینترنت و رابطه آن با افسردگی و اختلالات خواب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی خانواده سالم، جامعه سالم
  • کد COI اختصاصی: FAMILYCONG01_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه بلوکی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی گرایش تربیتی، دانشگاه پیام نور واحد تربت حیدریه، ایران

چکیده

امروزه استفاده از اینترنت بخش جدایی ناپذیر از زندگی افراد است که سبب افزایش ارتباطات اجتماعی و روابط بین فردی شدهاست ، اما به دلیل جذابیت کاذبی که اینترنت برای کاربران ایجاد می کند به آرامی آنان را به خود معتاد کرده و این وابستگی اثرات منفی بسیاری بر سلامت روانی و جسمانی شان برجای می گذارد. ما در این مقاله تاثیرات اعتیاد به اینترنت بر سلامت روان از جمله افسردگی و اختلالات خواب را به شیوه کتابخانه ای و مروری مورد بررسی قرار داده ایم . نتایج مقالات مرتبط در این زمینه حاکی از آن است که ، استفاده بیش از حد از اینترنت باعث می شود افراد تعاملات شان در دنیای واقعی و بین فردی کاهش یابد و به دنبال آن احساس انزوای اجتماعی و تنهایی و افسردگی در آن ها شکل بگیرد که باعث می شود سلامت جسمانی و روانی و به دنبال آن کیفیت خواب آن ها تحت شعاع قرار بگیرد.در یافته های اغلب مقالات بررسی شده شواهدی مبنی بر تاثیر معنادار اعتیاد به اینترنت بر افسردگی گزارش نشده است اما در برخی از پژوهش ها ازجمله پژوهش های ابراهیم خلیل و همکاران( ۲۰۱۶) نشان داده که بین ساعات استفاده از اینترنت و افسردگی رابطه معناداری وجود دارد. با توجه به شیوع اعتیاد به اینترنت و ارتباط معنی دار آن با کیفیت خواب و همچنین احتمال ارتباط آن با افسردگی پیشنهاد می شود که میزان استفاده غیرضروری از اینترنت خصوصا در ساعات خواب و استراحت تا حدامکان کم شود و همچنین پیشنهاد می شود با توجه به اثرات منفی اعتیاد به اینترنت بر سلامت روانی ، اجتماعی ، فردی و ارتباطی افراد راهکارهایی برای آشنا کردن افراد به آسیب ها و عوارض استفاده بیش از حد از اینترنت و استفاده مفیدتر از اینترنت آشنا کرد. و همچنین برای اظهارنظر در مورد رابطه بین اعتیاد به اینترنت و افسردگی نیاز به مطالعات بیشتری می باشد.

کلیدواژه ها

اعتیاد به اینترنت ، افسردگی ، اختلالات خواب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.