بررسی و ارزیابی پتانسیل های گردشگری شهر یاسوج در تقویت و ترویج فرهنگ بومی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا و گردشگری در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: NGTC01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1616
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اشکبوس

دانشجوی کارشناسی ارشد، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زابل

اکبر کیانی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه زابل

چکیده

تعاملات گردشگری در سطح شهرها سبب گسترش و ترویج فرهنگ های مختلف می گردد، اندیشمندان و دست اندرکاران امور گردشگری تلاش می نمایند که از تعاملات موجود در سطح شبکه گردشگری به سود شهرها بهره مند گردند. با توجه به این که شهرها پایه و اساس شبکه گردشگری است، امروزه تخصیص و گسترش فضاهای باز جمعی و ایجاد مراکز فراغتی به ویژه فضاهای گردشگری ضروری می نماید. در این فضاها، روش های تقویت و ترویج فرهنگ عمومی می بایست به طور علمی بررسی و ارزیابی گردند. بر این اساس هدف مقاله حاضر، شناخت پتانسیل های گردشگری شهر یاسوج است به گونه های که بتوانند در تقویت و ترویج فرهنگ بومی نقش مؤثر و مفیدی را برای شبکه گردشگری شهر یاسوج فراهم نمایند. از این رو، برنامه ریزی اوقات فراغت متناسب با فرهنگ یاسوج مد نظر قرار گرفته سپس تأمین اهداف فرهنگی، اقتصادی و زیست محیطی جهت اعمال نقش مؤثر در تعادل بخشی به گذران فراغت تأمین سلامت جسمی و روانی جوامع و ترویج فرهنگ بومی مد نظر قرار گرفته است. به سبب وجود ابعاد و زمینه های متعدد و مؤثر در برنامه ریزی و مدیریت گردشگری، گردشگری از امور حساس، پیچیده و چند وجهی است که توجه ویژه ی مدیران شهری را می طلبد. در این مقاله تلاش شده است شهر یاسوج به عنوان یکی از مراکز گردشگری مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد تا از ویژگی ها و امکانات خاص خود سود برده و از مزایای جلب توریست شهری بهره گیرد. روش تحقیق مقاله حاضر، توصیفی- تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و اسنادی و بررسی های میدانی می باشد. با استفاده از ابزار پرسشنامه و بررسی های میدانی ابعاد مختلف گردشگری در سطح شهر یاسوج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از نرم افزارهای آماری و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) برای اجرای عملیات، نمای خروجی ها و تحلیل وضعیت ها استفاده شده است. نتایج نشان می دهد؛ با توجه به چهار پیامد اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی، در امر گردشگری می تان از طریق گردشگری شهری هویت قومی و بومی را معرفی و هنرهای سنتی و ادبیات عمومی را تقویت نمود.

کلیدواژه ها

ترویج فرهنگ بومی، گردشگری، مشارکت مردمی، یاسوج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.