آسیب شناسی روابط زن و مرد، با رویکرد عشق توهمی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی خانواده سالم، جامعه سالم
- کد COI اختصاصی: FAMILYCONG01_074
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 439
نویسندگان
استادیار علوم قرآن و حدیث، گروه الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
دانشجوی دکتری علوم و معارف نهج البلاغه دانشگاه میبد، مربی گروه معارف اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، بردسیر. ایران
کارشناسی ارشد تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی، مدرس گروه معارف اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، بردسیر، ایران.
چکیده
سلامت جنسی و احترام به ارزشهای عقلانی و مکتبی در روابط زن و مرد، نقش مهمی در امنیت روانی و اجتماعی جامعه و خانواده دارد. رواج روابط ناسالم میان زن و مرد، برای ارزشهای اخلاقی ، سلامت روانی و عمومی فرد و جامعه تهدید به شمار می رود. رابطه ی دختر و پسر، رابطه ای است که در آن ، دو جنس مخالف ، با برخورداری از تمایلات و کارکردهای جنسی ، در قالب کلامی و غیر کلامی ، به ارائه و دریافت پیامی می پردازند که محتوی آن را بیشتر محبت ، صمیمیت ، عاطفه و عشق و... شامل می شود. هدف این نوشتار، ارائه مدل روابط معقول و معروف زن و مرد و بیان آسیب های فردی و اجتماعی روابط نامطلوب دختر و پسر در بستر عقلانیت و ارزشهای توحیدی با رویکرد عشق توهمی است . روش تحقیق : روش این تحقیق ، روش توصیفی و تحلیلی است که پس از جمع آوری دادهها و اطلاعات تحلیل شده است . یافته ها و نتیجه گیری : نتایج تحقیق به شرح ذیل است : روابط منطقی و عقلانی میان زن و مرد این است که آن دو بر اساس اصل حیاء و عفاف ارتباط برقرار کنند. ارتباط دختر و پسر، در خارج از چارچوب مکتبی و عقلانی و معروف، آنها را دچار انواع آسیب ها خواهد کرد. برخی عشق توهمی و وابستگی عاطفی را عشق تصور می کنند، در حالی عشق نیست ، بلکه رمز فریبی است که آن دو را گرفتار آسیب های جبرانناپذیر خواهد کرد. والدین و مربیان باید بکوشند تا نوجوانان و جوانان با خودشناسی ، خداآگاهی ، جهانشناسی ، درک ابدیت خود، فهم عیار انسان قرآنی و کرامت نفس در دام روابط تباه کننده و فرصت سوز گرفتار نشوند.کلیدواژه ها
ارزشهای اسلامی ، روابط دختر و پسر، سلامت رفتارهای جنسی .اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.