چالش ها و فرصت های توسعه ی تریسم روستایی مورد مطالعه: روستای هدف گردشگری گلین

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا و گردشگری در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: NGTC01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرستو قبادی

کارشناس ارشد توسعه روستایی دانشگاه رازی و کارشناس امور روستایی استاند

شهپر گراوندی

دانشجوی دکترای توسعه کشاورزی دانشگاه رازی

عبدالحمید پاپ زن

دانشیار دانشگاه رازی

کیومرث زرافشانی

دانشیار دانشگاه رازی

چکیده

اکنون که روستائیان ما، با مشکلاتی همچون بیکاری، بهره وری پائین کشاورزی، مهاجرت روز افزون به شهرها و حاشیه نشینی مواجه هستند، توسعه ی توریسم روستایی می تواند در جهت رفع این معضلات مؤثر باشد هدف از پژوهش کیفی حاضر، مطالعه ی چالش ها و فرصت های توسعه ی توریسم روستایی در روستای گلین می باشد. اهالی روستای گلین، جامعه ی آماری مورد مطالعه ی چالش ها و فرصت های توسعه ی توریسم روستایی در روستای گلین می باشد. اهالی روستای گلین، جامعه ی آماری م ورد مطالعه بودند، که تعداد 21 نفر از آنها به شیوه ی گلوله برفی انتخاب شدند. شرکت کنندگان در گروه های متمرکز شامل: سه گروه مردان، زنان و جوانان بودند و شیوه دستیابی به انگاره های ذهنی آنها، بحث گروهی و طوفان اندیشه بود. برای جمع آوری اطلاعات نیز، از مشاهده مستقیم، اسناد و مدارک کتابخانه ای، تهیه عکس و فیلم بهره گرفته شد. به منظور پاسخگویی به سوال های پژوهش، سه جلسه ی 45 دقیقه ای برگزار شد. نتایج نشان داد، روستای هدف گردشگری گلین با فرصت هایی از قبل: برخورداری از مناظر و چشم اندازهای زیبای طبیعی، تولید محصولات کشاورزش و باغی متنوع، سراب زیبای گلین، آب و هوای معتدل و گرم، معماری سنتی روستا، صنایع دستی منحصر به فرد، بافت همگن قومی، آثار باستانی گوردخمه دیره، پرورش ماهی در منطقه، وجود روحیه ی مهمان نوازی در مردم روستا و از پتانسیل گیاهان دارویی در منطقه برخوردار می باشد. عمده ترین چالشی که این روستا، در زمینه ی توسعه ی توریسم با آن مواجه می باشد، عبارتند از: عدم امکانات زیر بنایی، عدم شبکه اطلاع رسانی صحیح و به موقع، کمرنگ شدن جاذبه های سنتی و قدیم روستا، تعصبات قومی و مذهبی، محدودیت اقلیمی، عدم اطلاعات دقیق آماری، دور بودن از مرکز گردشگر فرست و عدم وجود مشارکت در بین مردم روستا می باشد.

کلیدواژه ها

توریسم روستایی، فرصت ها و چالش ها، روستای گلین، گروه متمرکز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.