بررسی تأثیر توسعه ژئوتوریسم بر توسع اقتصادی مناطق روستایی (مطالعه موردی: روستای سهولان شهرستان مهاباد)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی جغرافیا و گردشگری در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: NGTC01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1523
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نصرت مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه اصفهان

سید هدایت الله نوری

دانشیار گروه جغرافیای دانشگاه اصفهان

مامند خوش نظر

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه اصفهان

آزاد آریان پور

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه اصفهان

چکیده

امروزه توسعه گردشگری در تمامی عرصه ها، چه در سطح ملی و منطقه ای و چه در سطح بین المللی مورد توجه برنامه ریزان دولتی و شرکت های خصوصی قرار گرفته است. آگاهی جوامع از اینکه گردشگری منبع درآمد ارزی بسیار مناسب و قابل ملاحظه در اختیار اقتصاد یک کشور قرار می دهد، باعث شده است که گردشگری مفهوم بسیار گسترده ای در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیدا کند و به عنوان یک صنعت تلقی شود. مکان توریستی- تفریحی غار آبی سهولان واقع در آذربایجان غربی که به نوعی پوششی مناسب برای ژئوئوریسم منطقه است در واقع به عنوان مهم ترین بخش در اقتصادداخلی، در جذب گردشگران داخلی و خارجی می تواند حائز اهمیت بسیاری باشد. با توجه به تجربه موفق بسیاری از کشورها در زمینه رشد صنعت گردشگری و اهمیت آن در رشد و توسعه اقتصادی، این مقاله به بررس رابطه بین توسعه ژئوتوریسم و توسعه اقتصادی می پردازد. این پژوهش از نظر روش تحقیق از نوع تحلیلی، توصیف پیشاپیشی است و با توجه به هدف، از نوع تحقیقات کاربردی می باشد. داده های مورد نیاز از طریق مطالعات میدانی و پرسشگری از 123 نفر مردم روستای سهولان و پرسشگری از 20 نفر از مسئولان و متخصصان مرتبط با صنعت گردشگری در سطح شهرستان تهیه شده است. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که بین توسعه ژئوتوریسم و توسعه اقتصادی در منطقه مورد مطالعه رابطه معناداری وجود دارد و در صورتی که توسعه ژئوتوریسم در منطقه سهولان با برنامه ریزی اصولی و مناسب همراه باشد می توان زمینه های توسعه اقتصادی نه تنها برای روستای سهولان بلکه برای کل شهرستان مهاباد را نیز فراهم نمود.

کلیدواژه ها

توریسم ، ژئوتوریسم، غار آبی سهولان، توسعه روستایی، روستای سهولان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.