مبانی همسرگزینی و تحکیم خانواده در بستر ارزشهای اسلامی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی خانواده سالم، جامعه سالم
- کد COI اختصاصی: FAMILYCONG01_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 334
نویسندگان
استادیار گروه الهیات و معارف اسلامی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران.
دانشجوی علوم قرآن و حدیث، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، مشهد، ایران
چکیده
هدف از این پژوهش ، تحلیل مبانی همسرگزینی و تحکیم خانواده در بستر ارزشهای اسلامی است . خانواده، متشکل از افرادی است که از طریق پیوند زناشویی به عنوان زن، مادر، پدر، شوهر، برادر، خواهر و فرزند، با اهداف مشترک در فرایند ارتباط متقابل پدید می آید. مهمترین اهداف ازدواج، نیل به آرامش ، تامین نیازهای جنسی ، بقای نسل ، تکامل فردی و اجتماعی و... است . ازدواج موفق و تشکیل یک خانوادهی پایدار و مستحکم ، به دو عامل اساسی بستگی دارد: اول: شناخت مبانی انتخاب همسر، و دوم: شناخت مهارتهای عوامل تحکیم خانواده. نتایج تحقیق به شرح ذیل است : » اصل خودشناسی ، اصل توجه به فوائد ازدواج در انتخاب همسر، اصل آگاهی از ویژگی های خانوادهی متعادل، و شناخت معیارهای همسرگزینی ... از جمله مبانی همسرگزینی به شمار می روند. بنابراین آگاهی از مبانی گزینش همسر و رعایت آن، برای رسیدن به تفاهم و موفقیت در زندگی ضروری است . همچنین ارضای نیاز عاطفی ، نیاز جنسی ، اصل کنترل خشم و صبوری .. از مهمترین عوامل تحکیم خانواده هستند. همسران با ارضای نیازهای متقابل ، در بستر عقلانیت ، معنویت و اخلاق، همراه با تفاهم و همدلی به آرامش خواهند رسید. روش این تحقیق ، توصیفی تحلیلی است . ابزار گردآوری اطلاعات، به صورت کتابخانه ای با مراجعه به منابع اصلی و نیز نرم افزارهای موجود در قالب پروندههای علمی به صورت ثبت اطلاعات در فیش های تحقیقی می باشد.کلیدواژه ها
ازدواج، خانواده، موفقیت ، نیازها، مهارتهای زندگی .مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.